Scherzando Trio

Scherzando Trio

Scherzando Trio is een internationaal ensemble met Rotterdam als thuisbasis. Dit trio is een combinatie van fluit, klarinet en piano. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor deze ongebruikelijke combinatie. Vanaf 2012 hebben zij opgetreden in diverse theaters en concertzalen in heel Nederland. Zij speelden ook in radioprogramma’s ‘Live uit Lloyd’ en ‘Sopia TV’.
scherzando 1 KopieScherzando Trio is geïnteresseerd in het vergroten van de kleine hoeveelheid origineel repertoire voor deze combinatie van instrumenten. Zo vertolkten zij de première van het werk ‘Beginning of Spring’, speciaal voor hen geschreven door de Nederlandse componist Hans Tolhuis. De Iraanse componist Reza Nakisa heeft tevens een werk geschreven en opgedragen aan Scherzando Trio.​

De musici van Scherzando Trio geloven in het belang van het delen van klassieke muziek met de jongere generatie om het levend te houden in de maatschappij. Samen met verhalenverteller Ferdy Karto hebben zij een kindervoorstelling gemaakt: ‘Reis naar Symfonia’, een combinatie van theater, vertelling en live muziek. Deze show is in diverse theaters van Nederlands gespeeld.


Irene Gabaron ScherzandoIrene Gabarrón werd geboren te Murcia (Zuid-Spanje). Ze nam dwarsfluitles aan de muziekschool in haar dorp op 8-jarige leeftijd. Tot haar 23e heeft zij gestudeerd in spanje en is vervolgens naar Nederland gegaan om haar vaardigheden als fluitiste verder te ontwikkelen, waar zij vervolgens haar titel Master of Music behaalde aan het conservatorium te Rotterdam.
Zij heeft gestudeerd met Vincent Cortvrint (piccolo in het Koninklijk Concertgebouw Orkest), Jo Hagen, Herman Van Kogelenberg en Juliette Hurel (allen solisten in het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en zij nam deel aan masterclasses van o.a. Emily Beynon, William Bennet en Vicent Prats. 

In Nederland heeft zij samengewerkt met vooraanstaande orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Laurens Bach Orkest en het Rotterdam Ensemble. In Spanje is zij fluitiste in het Orquesta Sinfónica de Jumilla (Murcia) en zij werkt regelmatig samen met het Orquestra Simfònica Ciutat d'Elx(Valencia).

Momenteel is zij bezig haar stijl te ontwikkelen en te verrijken met flamencomuziek, deel uitmakende van de groep '' Flamenco Verkeerd'' in Nederland en het project ''Pianeando por Levante'' (met pianist Abdon Alcaraz en zangeres Veronica Sobrinos).

Als kamermuzikant heeft zij een lang traject afgelegd met verschillende ensembles en heeft zij de derde en eerste prijs ontvangen tijdens de 2e en 4e editie van het Nationaal Kamermuziek Concours “Francisco Salzillo”. Momenteel is zij volop bezig met haar huidige project, het ''Scherzando Trio".


 U kunt meer zien op: http://scherzandotrio.weebly.com/

Paula Pantin scherzandoPaula Pantín, geboren in Galicië (Spanje), begon haar muzikale carriere op 10-jarige leeftijd. Enkele jaren later verhuisde ze naar Nederland om haar klarinet- en basklarinetspel verder te ontwikkelen aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij ook is afgestudeerd. In 2011 behaalde zij haar masterdiploma voor klarinet aan het conservatorium in Brussel. Tijdens haar muzikale carrière nam zij deel aan diverse masterclasses van vooraanstaande musici als Carlos Gil, J. L. Estellés, Wolfgang Meyer, Charles Neidich, en James Campbell. Zij heeft opgetreden met blaasorkesten (Nationale Jeugd Blaasorkesten en Ensembles), symfonieorkesten (Orquesta de Cámara Galega, Codarts Symphonic Orchestra, Rotterdam Ensemble, Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia) en diverse kamermuziekensembles. Tijdens haar studie heeft zij zich ontwikkeld tot zowel uitvoerend als docerend musicus, waardoor zij zich nu met beide disciplines bezighoudt.

Roberto guijarro scherzandoRoberto Guijarro is een gepassioneerd pianist met een veelzijdige carrière, zowel in zijn geboorteland Spanje, als in Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.
Als uitvoerend musicus geeft hij regelmatig solorecitals. Zo was hij veelvuldig te horen in concertgebouw De Doelen tijdens de Piano Marathons gewijd aan Debussy, Spaanse muziek en Fauré. Als solist nam Roberto deel aan verschillende festivals, zoals de ‘Ciclo de jóvenes intérpretes’ (2009 & 2011) en het ‘Piano Festival Rafel Orozco’. Verder trad hij op met orkesten waaronder de ‘Lira Numantina’, ‘Camerata Capricho Espanol’, Codarts Symphony Orchestra, het Symfonie Orkest van Den Haag en Camerata Rotterdam. Hij werkte onder meer met dirigenten Carlos Garcés, Arie van Beek en Charles Matthews.
Onlangs speelde hij de twaalf etudes op.10 van F. Chopin en gaf hij meerdere televisieoptredens in Nederland en Spanje.
Roberto is eersteprijswinnaar van de Hanzen award van het Joaquin Turina conservatorium in Madrid en behaalde een Honor award tijdens de Karl Drezsler competitie in Neurenberg (Duitsland).
Sinds 2016 is hij zeer actief in de kamermuziekscene. Samen met fluitiste Irene Gabarrón en klarinettiste Paula Pantín vormt hij het Scherzando Trio. Zij treden regelmatig op in heel Europa. Ook is Roberto een veel gevraagd begeleider van zangers, zangeressen en diverse koren.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 05-sept-2018 12:15
Einddatum 05-sept-2018 13:15