Niet doorgaan van de exposities 2020

Het bestuur van de Vrienden van de Grote Kerk te Gorinchem heeft een besluit genomen over het al dan niet doorgaan van de exposities in 2020

Het bestuur heeft alle mogelijke variaties van doorgaan van de exposities uitgebreid besproken. Aan al die oplossingen kleven voor- en nadelen.

Echter voor het doorgaan van de exposities zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde.

Zij zorgen dat alles goed geregeld wordt tijdens het seizoen.

Van het openen en sluiten van de kerk, het ontvangen van bezoekers en rondleiden indien de bezoekers dat op prijs stellen,

de verkoop van cadeauartikelen en tweedehands boeken tot en met koffie of thee verkoop.

De leeftijd van onze vrijwilligers is nu ‘over het algemeen’ rond de 70 en 80 jaar. Juist een leeftijdsgroep die een groot risico loopt om het virus te krijgen.

Dat risico durven wij niet aan. Wij zouden het onverteerbaar vinden dat vrijwilligers door ons toedoen het Coronavirus zouden oplopen met alle gevolgen van dien.

Het bestuur heeft daarom met pijn in het hart besloten om heel het seizoen 2020 te schrappen en geen lunchconcerten of exposities te houden.             

Wij schuiven het hele programma door naar 2021.

Wij zullen musici en exposanten op de hoogte brengen van dit besluit en hen vragen of zij in 2021 beschikbaar zijn om te musiceren of te exposeren.

Hopelijk stemmen zij in met ons voorstel en kunnen wij volgend jaar een prachtig programma maken.

Startdatum 27 mei
Einddatum 30 sept
Atelier voor inspiratie o.l.v. Neeltje Alblas

Onder voorbehoud!

In het in de herfst van 2019 zijn de cursisten van het Atelier voor inspiratie weer enthousiast aan de gang gegaan met hun hobby. Er is altijd wel iets wat boeit en dat kan dan op het doek of ander medium wordt gezet. Maar ook dit najaar kwam er via docent Neeltje Alblas weer een opdracht die de cursisten naar eigen vermogen en talent verder konden uitwerken. De opdracht luiden simpel “licht”.

De titel van de expositie kon dan ook niets anders zijn dan: “Er is licht”

 

Mari Hanegraaf KopieEnkele leden van de Vrienden van de Grote Kerk hebben al een aantal werken gezien en zij zijn heel enthousiast over het getoonde werk. Bent u nieuwsgierig geworden kom dan kijken vanaf woensdag 13 jun t/m zaterdag 25 juli 2020 op woensdag en zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur

Een hele dag of avond ontspannen creatief vormgeven in een tijd van haast. Een diepe wens om te schilderen, maar is het er nooit van gekomen? Dan is het "Atelier voor Inspiratie" zeker een goede keuze. Genieten van kleuren en de geur van de verf, het bewegen van de kwast op het doek en de vorm die ontstaat. Jezelf ontwikkelen en vertrouwen dat de beelden die in je opkomen waardevol zijn!

 

Schilderen geefcursisten aan het werkt innerlijke rust en inzicht. We gaan op reis in een wereld van kleur, inzicht en eigen persoonlijke ontwikkeling. Kortom , een heerlijke schilder-dag/avond voor jezelf! Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij geen sprake is van competitie.

Docente Neeltje Alblas was sinds 1995 verbonden aan de stichtingen ’t Spandt, Toon en de Cultuurfabriek en nu al een aantal jaren verbonden aan het Atelier voor Inspiratie.

 

Voor meer informatie:        https://www.neeltjealblas.nl/cursussen/

                                   

 

Voor meer informatie over “de vrienden van de Grote Kerk”:                                                                                                            

http://grotekerkgorinchem.nl/

Startdatum 12-juni-2021 11:00
Einddatum 24-juli-2021 16:30
‘Openbaerieng in beeld’

Onder voorbehoud!

‘Openbaerieng in beeld’

‘Openbaerieng in beeld’ is een vertaling van het Bijbelboek Openbaring in het dialect van Zuid-Beveland met ruim dertig illustraties door kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke.

Ook de Nederlandse tekst is in het gelijknamige boek afgedrukt.

Het boek ‘Openbaerieng in beeld’ is uitgegeven door Uitgeverij Het Paard van Troje en kost € 15.

De originele aquarellen uit het boek zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren in de Grote Kerk van Gorinchem.

schilderij uit verhaal Jopie voor internet Kopie 2Hiernaast ziet u een afbeelding behorende bij de tekst Openbaring 9 vers 13: ‘Toen blies de zesde engel op zijn bazuin’.

De tentoonstelling over Openbaring reist door heel het land.

Naast de expositie van Openbaring is ook een aantal andere werken van haar te zien.

Deze werken zijn te koop.

Het werk van Jopie omvat aquarellen, gemengde technieken en acrylverven op linnen.

 

jopieminnaard4Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in het werk terug te vinden. Daarnaast is zij geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven.

De aquarellen zijn teer van kleur. De acrylwerken zijn juist sterk van kleur en lijn.

Jopie Minnaard-Verheijke woont in Heinkenszand (Zeeland).

Een impressie van haar werk ziet u op www.jopieminnaard.nl

Startdatum 28-juli-2021 11:00
Einddatum 12-sept-2021 16:00