Atelier voor inspiratie o.l.v. Neeltje Alblas

In het in de herfst van 2019 zijn de cursisten van het Atelier voor inspiratie weer enthousiast aan de gang gegaan met hun hobby. Er is altijd wel iets wat boeit en dat kan dan op het doek of ander medium wordt gezet. Maar in dat najaar kwam er via docent Neeltje Alblas weer een opdracht die de cursisten naar eigen vermogen en talent verder konden uitwerken. De opdracht luide simpel “Er is licht”. Wie had kunnen denken dat de expositie pas in 2021 zou plaatsvinden. Helaas heeft de Covid19 pandemie roet in het eten gestrooid en hebben de cursisten lang moten wachten op de expositie. Er is in die periode geen les gegeven en daarom hebben een aantal cursisten langer over hun schilderij kunnen doen. Hopelijk kunt u dat zien aan de geëxposeerde werken.

Mari Hanegraaf KopieEnkele leden van de Vrienden van de Grote Kerk hebben al een aantal werken gezien en zij zijn heel enthousiast over het getoonde werk. Bent u nieuwsgierig geworden kom dan kijken vanaf woensdag 30 juni van 11.00 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. En in tegenstelling met sommige publicaties is de expositie ook open tijdens de Culturele zondag op zondag 8 augustus van 13.00 uur tot 16.30 uur 

Een hele dag of avond ontspannen creatief vormgeven in een tijd van haast. Een diepe wens om te schilderen, maar is het er nooit van gekomen? Dan is het "Atelier voor Inspiratie" zeker een goede keuze. Genieten van kleuren en de geur van de verf, het bewegen van de kwast op het doek en de vorm die ontstaat. Jezelf ontwikkelen en vertrouwen dat de beelden die in je opkomen waardevol zijn!

 

Schilderen geefcursisten aan het werkt innerlijke rust en inzicht. We gaan op reis in een wereld van kleur, inzicht en eigen persoonlijke ontwikkeling. Kortom , een heerlijke schilder-dag/avond voor jezelf! Iedere cursist zal op zijn niveau individueel begeleid worden, waarbij geen sprake is van competitie.

Docente Neeltje Alblas was sinds 1995 verbonden aan de stichtingen ’t Spandt, Toon en de Cultuurfabriek en nu al een aantal jaren verbonden aan het Atelier voor Inspiratie.

 

Voor meer informatie:        https://www.neeltjealblas.nl/cursussen/

                                   

Startdatum 30-juni-2021 11:00
Einddatum 08-aug-2021 16:30
‘Openbaerieng in beeld’

‘Openbaerieng in beeld’

‘Openbaerieng in beeld’ is een vertaling van het Bijbelboek Openbaring in het dialect van Zuid-Beveland met ruim dertig illustraties door kunstenares Jopie Minnaard-Verheijke.

Ook de Nederlandse tekst is in het gelijknamige boek afgedrukt.

Het boek ‘Openbaerieng in beeld’ is uitgegeven door Uitgeverij Het Paard van Troje en kost € 15.

De originele aquarellen uit het boek zijn te bezichtigen tijdens de openingsuren in de Grote Kerk van Gorinchem.

schilderij uit verhaal Jopie voor internet Kopie 2Hiernaast ziet u een afbeelding behorende bij de tekst Openbaring 9 vers 13: ‘Toen blies de zesde engel op zijn bazuin’.

De tentoonstelling over Openbaring reist door heel het land.

Naast de expositie van Openbaring is ook een aantal andere werken van haar te zien.

Deze werken zijn te koop.

Het werk van Jopie omvat aquarellen, gemengde technieken en acrylverven op linnen.

 

jopieminnaard4Strandimpressies en polderlandschappen zijn vaak in het werk terug te vinden. Daarnaast is zij geboeid door de relatie tussen ouders en kinderen in de verschillende stadia van het leven.

De aquarellen zijn teer van kleur. De acrylwerken zijn juist sterk van kleur en lijn.

Jopie Minnaard-Verheijke woont in Heinkenszand (Zeeland).

Een impressie van haar werk ziet u op www.jopieminnaard.nl

Startdatum 11-aug-2021 11:00
Einddatum 18-sept-2021 16:00