Orgel-plus concerten

Orgelconcert door organist Jan Hage

Orgelconcert op donderdagavond 14 juli 2022 door organist Jan Hage

Donderdagavond 14 juli 2022 kan er weer genoten worden van het schitterende Bätz – Witte orgel van de Grote Kerk te Gorinchem.

Het is het tweede concert van de zomerserie waarin organist Jan Hage gaat concerteren. Hij opent het concert met een mooi werk van Claude-Bénigne Balbastre, daarna enkele eigentijdse werken van Jan Welmers, Jean Langlais en Jehan Alain en als slot een groot werk van Alexandre Guilmant. Hage behoort tot de beste organisten van het land en zal het orgel in al zijn klankrijkdom laten horen.

Jan Hage (1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens Orgel en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij studeerde ook Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor kerkmuziek te Utrecht. Verder studeerde hij Orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt (Frankrijk). In 1995 werd hij organist van de Kloosterkerk in Den Haag en sinds 2011 is hij organist van de Domkerk in Utrecht. Hij behaalde vele prijzen en diploma’s.

De deuren van de kerk zijn om 19:30 uur open.

De entreeprijs bedraagt 15 euro. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen voor 10 euro naar binnen. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Na afloop is er een gezellig samenzijn waar u met elkaar en de organist kunt napraten en krijgt u koffie en of thee aangeboden.

Het adres van de kerk is Groenmarkt 7 te Gorinchem.

Van harte welkom! 

Startdatum 14-juli-2022 20:00
Einddatum 14-juli-2022 22:00