Lunchconcerten

Op 27 februari 1999 vond de eerste repetitie van het Alvipior Ensemble plaats in de Emmaüskerk te Amersfoort. Wat begon als een projectmatig ensemble groeide uit tot een vaste combinatie met concerten in binnen- en buitenland. Doordat beide spelers meerdere instrumenten bespelen is een veelzijdige programmakeus mogelijk. Van concerten van J.S. Bach & licht klassiek tot musicals songs en oud-Hollandse liedjes. Ook bewerkingen van christelijke liederen en improvisaties staan regelmatig op het programma.

Het Alvipior Ensemble heeft concerten door heel Nederland maar heeft ook in Frankrijk prachtige concerten mogen geven. Al meerdere jaren op rij geeft het Alvipior Ensemble een koffieconcert in Union Chapel te Londen waar een prachtig gerestaureerd Willis orgel staat.

In 2004 kreeg het Alvipior Ensemble les van Sepp Grotenhuis tijdens het Orlando Festival in Kerkrade en in 2006 van Prunella Pacey (altviooldocente Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). In dit jaar werd ook de cd Klanken uit Rolduc opgenomen.

Het ensemble begeleid regelmatig verschillende koren, speelt in kerkdiensten als begeleiding van de eredienst en muzikale intermezzo’s, begeleidt verschillende koren & organiseert muziekuren in verpleeg- en bejaardenhuizen. Ook is er een breed repertoire aan achtergrond muziek voor uw receptie of andere gelegenheid.

De naam van het ensemble is samengevoegd uit de instrumenten die bespeeld worden:

ALtviool  VIool PIano ORgel

foto jaapJaap Kwakkel is organist sinds 1974. Hij kreeg zijn eerste lessen orgel en piano aan de muziekschool in Kampen van dhr. L. Neijmeijer en dhr. H. Sleurink (ook piano). Jaap Kwakkel kreeg later privé-lessen orgel van dhr. J. Zwanepol. Na een vergelijkend examen gedaan te hebben voor het G.O.V. werd Jaap Kwakkel aangesteld als organist in de Openhofkerk en de Westerkerk in Kampen. In 1976 werd hij daarnaast ook organist in De Hoeksteen te Swifterbant. Van 1992 t/m 2012 is Jaap Kwakkel organist van de Emmaüskerk te Amersfoort geweest waar een twee klaviers Willisorgel staat met 21 stemmen. Sindsdien is hij medeorganist van de St. Pieter te Tricht.      

Jaap Kwakkel is dirigent van C.G.K. Con Amore en mannenkoort Zanglust uit Sleeuwijk en wordt veel gevraagd als organist/pianist/remplacerend dirigent bij verschillende kerken en koren. In 1988 heeft Jaap Kwakkel de dirigentenopleiding HAFABRA met succes afgesloten in Utrecht. Tevens is hij medeorganisator en organist van de maandelijkse zangdienst in De Brugkerk te Amersfoort.

Jaap Kwakkel werkte samen met o.a. Klaas Jan Mulder, gebr. Brouwer,  Renate Heemskerk, Piet Zwart, Sander van Marion, Harry Hamer, Tjitske Kwakkel-Homma, Renske Tjoelker en Mélanie Cacault.

Hij is dirigent geweest van verschillende koren waaronder het Interkerkelijk Kerkkoor Dronten, Chr. gem. zangvereniging Terra Nova uit Lelystad, Kinderkoor Lelystad, vrouwenkoor “Marijke” uit Gameren en kerkkoor “Con Amore” uit Nieuwaal. Tegenwoordig is Jaap Kwakkel dirigent van Chr. Gem. Koor “Con Amore” en mannenkoor “Zanglust”, beiden uit Sleeuwijk. Met zijn koren werkt hij mee aan diensten maar geeft ook concerten in verpleeg-/verzorghuizen en in kerken.

foto cv tjitskeTjitske Kwakkel-Homma kreeg haar eerste vioollessen aan de muziekschool Amersfoort van Ineke Bredenhorst en later van Marquerite de Waal. In 1997 kwam daar ook de altviool bij. In 1998 begon Tjitske aan de vooropleiding altviool aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Prunella Pacey waar zij in 2003 haar Bachelor of Music diploma Cum Laude haalde. Aansluitend begon Tjitske aan haar Masters in Performance (VKM) met een uitwisseling naar de Royal College of Music bij docent Simon Rowland-Jones. In juni 2005 behaalde Tjitske haar VKM-diploma met een 9 en onderscheiding. In de afgelopen jaren volgde Tjitske solo-masterclasses (viool en altviool) bij oa. Victor Libermann, Ferdinand Erblich, Nobuko Imai, Bohumal Smejkal, Ron Ephrat en Simon Rowland Jones en kamermuzieklessen bij oa. Charles- Andre Linale, Stefan Metz, Frank van der Laar en Menahem Pressler. Tjitske speelde in verschillende orkesten als het AJO Jeugd Symphonie orkest (3 jaar aanvoerder), HWSO (aanvoerder) en later het HKU-orkest, RCM Symphonie Orchestra, RCM Sinfonietta (aanvoerder). Tevens remplaceerd Tjitske in orkesten als Ensemble Conservatoir Zwolle, L'Orchestre Particolare en strijkorkest 'Strijklicht'.

In 1995 gaf Tjitske haar eerste soloconcert met orkest. Inmiddels geeft Tjitske regelmatig soloconcerten (met orkest, piano of bij koren) en recitals door heel Nederland. Tjitske werkt regelmatig samen met Renske Tjoelker (harp) en vormt samen met haar man Jaap Kwakkel het Alvipior Ensemble waarmee ze concerten geeft in binnen- en buitenland.

Naast het geven van concerten geeft Tjitske met veel plezier viool-en altvioolles in hun eigen muziekstudio in Culemborg aan kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen.

Tjitske bespeelt een altviool gebouwd door Sebastien Seixas (Athene 2003)

(Alt)viool- en muziekstudio ALVIPIOR

Boschweg 1 4105 DL Culemborg

0345 476 107 / 06 1516 3537

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Startdatum 23-aug-2017 12:15
Einddatum 23-aug-2017 13:15

Een band van blazers, maar dan geen fanfare band zoals ze zichzelf nog wel omschrijven. Na een moment van lost in translation over wat een fanfare band in het Engels en in het Nederlands is, zijn we eruit. Tenminste, niet helemaal, maar het neigt meer naar de brass bands uit bijvoorbeeld New Orleans, maar dan met een lading elektronische invloeden er doorheen. Molino is een totale muzikale verrassing die je omver zal blazen.

“Het is verschrikkelijk moeilijk als je heel bewust eclectisch wil zijn. Gelukkig kwam het ons heel natuurlijk aanwaaien. We komen allemaal van het conservatorium, maar hebben andere achtergronden en voorkeuren. Er is geen moment geweest waaraan we getwijfeld hebben dat wat we doen niet klopt.” Dat het voor hun natuurlijk voelt, kan voor de mensen die het eerste album van Molino hebben gehoord wellicht als een verrassing komen. “Ons eerste album heeft veel meer een klassieke bodem. Waar we nu mee komen heeft veel meer groove.”

Een tweetal liedjes zijn al af, waarvan er eentje mét videoclip al in december voor ons klaar ligt. “De nieuwe nummers zijn echt heel erg goed en we kunnen hiermee ech een ander, jonger publiek bereiken en aanspreken. Je publiek laten meedansen, zingen en springen. Het echte festivalwerk.” Blazers, drum en electronica zijn inderdaad de perfecte ingrediënten voor het betere spring en danswerk waar de band niet heel veel extra’s op het podium hoeft te doen. “Mensen willen graag iets zien, live muziek, ze kijken wel naar een DJ, maar wij hebben echte instrumenten en dat helpt heel erg mee in de live beleving.”

Tekst Martje Schoemaker Foto Atsushi Yukutake

  • Axel Schappert                                 Tuba
  • Alistair                                                 PayneTrumpet
  • George                                                HadowDrums
  • Linus Kleinlosen                                 Saxophones
  • Matthias Ingiberg Sigurdsson             Electronics, Clarinet, Vox
  • Mauricio Ramirez                                Drums
  • Oliver Emmitt                                      Trombone, Vocals

Tekst Martje Schoemaker Foto Atsushi Yukutake

Startdatum 30-aug-2017 12:15
Einddatum 30-aug-2017 13:15

Trio Strobos Bercken End

 

 

 

 

 

 

Karin Strobos

Karin Strobos 1Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in de Rosesnkavalier van R. Strauss bij de Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Dit werd met groot enthousiastme ontvangen. Karin zong bij Opera zuid o.a. Octavian, Cherubino, Hänsel, Siebel en Varvara. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Flora, Cherubino en Rosina en bij de Nationale Opera Octavian, Flora en Phenice.

Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het operahuis van Essen, Duitsland. Waar ze o.a. rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki en Zerlina vertolkte. Rollen als Idamante, Dorabella, Orlofski, Armando en Rosina staan voor de volgende seizoenen gepland. Ook komt ze terug bij Opera Zuid in de tilelrol van Cenerentola. Karin trad veelvuldig op als soliste bij o.a. Het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Het Noord Nederands Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Concerten met het Nederlands Filharmonisch Orkesten de Filharmonie van Antwerpen staan gepland voor 2014 en 2015. Karmermuziek maakt ze veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Berken en Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria. Karin studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving.

Website Karin: www.karinstrobos.nl

 

Daria van den Bercken

Daria 1

Pianiste Daria van den Bercken won de Amsterdamprijs 2012 naar aanleiding van haar project Handel At The Piano, waarin zij een nieuw publiek probeert te bereiken voor de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel.

Na het winnen van verschillende 1e prijzen op concoursen, speelde Daria solo met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Zij geeft recitals in binnen- en buitenland, en speelt ook veel kamermuziek. Dit seizoen was Daria de vaste pianist van het TV-programma over klassieke muziek “De Tiende van Tijl”. Daria is recording artist voor Sony Classical.

Website Daria: www.dariavandenbercken.com

 

Felicia van den End (fluit)

Felicia foto Hester Doove KopieAls soliste trad zij op met verschillende orkesten, waaronder het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, de Kiev Soloists, het Nederlands Kamerorkest het Nationaal Jeugd Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

Felicia maakte in 2007 tot 2009 deel uit van de academie van het Opera Orkest in Zürich. Tegenwoordig behoort Felicia tot de vaste kern van het New European Ensemble dat zich richt op het uitvoeren van hedendaagse muziek.

Felicia speelde in concertseries zoals de Jonge Nederlanders van het Concertgebouw, het Gergiev festival en het “Debuut” waar zij samen met haar trio bestaande uit Karin Strobos, zang en Daria van den Bercken, piano de publieksprijs ontving. Ook speelt zij regelmatig samen met harpiste Gwyneth Wentink. Ook geeft zij regelmatig concerten in Nederland en daarbuiten zoals de Verenigde Staten, Mexico, Japan, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Europa. (Foto Felicia: Hester Doove)

Website Felicia: www.feliciavandenend.com

Startdatum 06-sept-2017 12:15
Einddatum 06-sept-2017 13:15

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol en Ran Varon. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu Het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Hanneke 2Ondanks haar passie voor de cello is Hanneke microbiologie gaan studeren in Wageningen. Na haar afstuderen heeft ze besloten om alsnog voor de cello te kiezen. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een 95 jaar oude Neuner & Hornsteiner cello met een onbekende geschiedenis. Deze cello is in 1921 gebouwd in Mittenwald naar het model Stradivarius Cremona. De afgelopen 40 jaar is de cello onbespeeld gebleven. De cello is haar door een particulier in bruikleen gegeven. http://www.hannekerouw.com/

 

Sofia Vasheruk Sofia Vasheruk (1988) begon op vierjarige leeftijd met piano spelen. Na een half jaar werd ze toegelaten tot Moskaus “Gnesin`s College” waar ze les kreeg van professor A. Traub. Op zesjarige leeftijd gaf ze al concerten in Duitsland.

In 2000 won Sofia de “Special Prize” op het N. Rubinstein Piano Concours in Moskau. In 2003 vervolgde ze haar studie aan het Chopin Music College in Moskau bij professor K. Knorre. Gedurende deze periode nam Sofia deel aan het “The International Piano Competition for Young Musicians” in Enschede en won hier de 3e prijs. Het jaar daarop gaf ze verschillende recitals. Daarnaast was ze een laureaat bij het “National Competition/Festival of the Romantic Music for Young Musicians” in Moskau (maart 2007). In 2007 studeerde ze cum laude af en werd ze uitgenodigd haar studie te vervolgen bij professor Michail Markov aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. In mei 2008 won Sofia de 3e prijs en de “Special Prize” op het Sigismund Thalberg International Piano Concours (Napels, Italië).

Sinds 2008 vormt ze met bariton Daniel Herman Mosterd een duo. Zij wonnen de prijs “Vrienden van het Lied” op het 1e Internationale Piano Lied Duo Concours. Daarnaast maakt Sofia deel uit van het SIestango Quartet.

Sofia Vasheruk 1Sofia won verder prijzen op het Grachtenfestival, Rhodes International Music Festival, National Dutch Competition, en André Dumortier International Piano Competition. In mei 2010 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het Koningin Elisabeth Concours in België. Hier bereikte ze de halve finale. In 2014 studeerde Sofia cum laude (cijfer 10) af voor haar master in Nederland. Ze geeft geregeld concerten als solist en kamermusicus.

http://vasheruk.com/

 

 

Startdatum 16-sept-2017 16:00
Einddatum 16-sept-2017 17:00