Alisa van Dijk, viool en Arjan Versluis, piano

Onder voorbehoud!

Alisa van Dijk begon haar vioolstudie in Apeldoorn toen ze 7 jaar was. Een paar jaar later verhuisde ze met haar familie naar Canada, waar ze in 2006 haar Bachelor of Music afrondde aan de Universiteit van British Columbia in Vancouver. Ze studeerde daar onder andere bij Paul Kling. Ze nam ook deel aan een aantal gerenommeerde masterclasses, zoals het Banff International Festival, het Orford Arts Centre en het Mozarteum in Salzburg. Alisa heeft veel ervaring opgedaan als uitvoerend musicus in solo- en kamermuziekrecitals en in orkestverband, zowel in Canada als in Nederland. In 2012 keerde Alisa terug naar Nederland om viool te studeren bij Ilona Sie Dhian Ho. In 2014 behaalde ze haar uitvoerend musicus diploma aan het Prins Claus Co2018 01 06 pkMUZ1 PKAlisavanDijk 7 FC V webnservatorium. De laatste jaren treedt ze ook op als zangeres. Behalve uitvoerend musicus is Alisa ook viooldocent. Tevens heeft ze de Master Muziek Pedagogiek afgerond aan het              Foto: Reformatorisch Dagblad      Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij viool en zang studeerde, o.a. met Liesbeth Ackermans (viool), en Kees-Jan de Koning (zang). Alisa heeft sinds 2015 een eigen succesvolle concertserie in de Trinitatiskapel te Dordrecht. In 2018 heeft zij een landelijke tournee gemaakt met de bekende beiaardier Boudewijn Zwart uit Nijkerkerveen.

 

Voor meer informatie: http://www.alisavandijk.nl/

 

 

 

Arjan Versluis 2Arjan Versluis (1978) heeft zijn studies Docerend en Uitvoerend Musicus (hoofdvak orgel) behaald aan het Rotterdams Conservatorium. Hoofdvakdocent was Bas de Vroome. Daarnaast voltooide hij de studie kerkmuziek. Docent kerkelijk orgelspel was Aart Bergwerff. Verder volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Arjan is sinds 1 maart 2019 de hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem. Op 27 april 2019 werd hij door de burgemeester van Gorinchem benoemd tot stadsorganist. Van 2001-2019 was Arjan organist van de Hervormde Gemeente te Sliedrecht. Hij heeft een grote lespraktijk voor orgel en piano, o.m. aan de muziekschool te Hardinxveld-Giessendam. Van 2006 tot en met 2017 was hij docent aan de Cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG. Hij maakte diverse solo-cd’s met oude muziek en improvisaties. Deze kregen uitstekende recensies in de internationale pers. In 2011 nam hij als eerste Nederlandse organist improvisaties op in de St.-Trinité te Parijs, de kerk waar Olivier Messiaen organist was. Verder maakte Arjan vier improvisatie- en samenzang-cd’s rondom de psalmen.   Voor meer informatie: http://www.arjanversluis.nl/index.html

 

Startdatum 16-juni-2021 12:15
Einddatum 16-juni-2020 13:15
Trio Tango Extremo

Onder voorbehoud!

Trio Tango Extremo

Sinds haar oprichting in 2003 heeft Tango Extremo een ontwikkeling meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vele malen met dit ensemble kennis mogen maken. De groep is opgericht door violiste Tanya Schaap, die vanaf dat moment de artistieke motor is achter dit trio.

Het repertoire is zeer breed en erg bijzonder in zijn stijl te noemen. Invalshoeken waaronder Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek worden gecombineerd met ‘tango nuevo’. De groep heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Op nationaal gebied heeft het ensemble een niet snel meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon.

Ook buiten ons land maakt Tango Extremo furore. Er werd al getoerd in Spanje, Frankrijk, Portugal, België, Italië, Mexico, Verenigd Koninkrijk, Turkije, Koerdistan, Ierland, Kroatië, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Bolivia, Uruguay, Zuid-Korea, Groenland, IJsland, Duitsland, Zwitserland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Ecuador en Colombia. Verder stond Tango Extremo als enige niet-Argentijnse orkest op het Buenos Aires Tango Festival in Argentinië: het meest prestigieuze Tango Festival ter wereld!

Het is fijn om Tango Extremo voor de derde keer in de Grote Kerk te mogen ontvangen

300x300 2Tanya Schaap is oprichtster en artistiek leider. Zij studeerde klassiek viool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens vertrok zij naar Argentinië om daar verder te studeren bij Fernando Suarez Paz (de vaste violist van de legendarische bandoneonist en componist Astor Piazzolla). Buiten deze groep ook speelt in het ‘Café de los Maestros’ orkest uit Argentinië. Daar neemt zij samen met diezelfde Fernando Suarez Paz de vioolpartijen voor haar rekening. Met dit orkest, het Argentijnse antwoord op de Cubaanse Buena Vista Social Club, tourt zij over de hele wereld.

 

 Rob van KreeveldRob van Kreeveld is zoals men zegt een ‘musician musician’. De peetvader van een nieuwe generatie pianisten in Nederland. Een bijzondere improvisator in zowel Klassieke- als Jazzmuziek. Rob heeft een ellenlange staat van dienst met een uidagende tegenstrijdigheid, zoals zijn muzikale directie bij Paul van Vliet tot een CD opname met Stan Getz. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

 

Sandor KemSandor Kem, deze Hongaarse bassist studeerde contrabas aan het conservatorium in Rotterdam en vervolgde zijn studie in Amerika aan het UNT, waar hij studeerde bij grote meesters als Rufus Reid, Eddie Gomez en Mike Richmond. Sandor sloot zijn master studie met groot succes af aan het conservatorium van Rotterdam. Tegenwoordig is hij ‘first call’ in de scene en speelt in verschillende formaties waaronder het Malando orkest, de Benoit Martiny Band, de Goksel Yilmaz band.

Voor meer informatie: www.tangoextremo.com

Startdatum 23-juni-2021 12:15
Einddatum 23-juni-2021 13:15
Mytisch met Muziek

Onder voorbehoud!

Mythisch met Muziek.

Vanaf de eerste ontmoeting tussen de fluitiste en verhalenverteller was duidelijk dat twee werelden op een unieke manier aansluiting hadden gevonden.

heleen de witte 2Zij, Heleen de Witte, heeft na ruim 30 jaar als (orkest)fluitiste veel ervaring met alle facetten van de wereld van muziek.

 

 

kampvuurvertellingen 6 van 47Hij, Paul Groos, heeft als professioneel verhalenverteller en docent Klassieke Talen een nauwe band met mythen, legenden en andere verhalen.

 

Rob 1Samen met pianist Rob van Heck vormen zij een ensemble dat u tijdens hun muzikale voorstellingen rondleidt door de mythologie.

 

Veel bekende (en minder bekende) muziekstukken zijn geïnspireerd op verhalen die al eeuwenlang verteld worden. Andere composities beschrijven levendig het decor waarin een vertelling zich afspeelt. Mythisch met Muziek brengt de muziek terug naar zijn oorsprong en combineert deze met het aanvankelijke verhaal. Zo blijkt het welbekende ‘Reigen seliger Geisten’ het verhaal van Orpheus in de onderwereld te beschrijven. Maar, er is veel meer…

Een spannend en harmonieus geheel is het resultaat. Bekende muziek wordt in een nieuw daglicht geplaatst en oude muziek wordt nieuw leven ingeblazen. Tegelijkertijd krijgen de verhalen een extra dimensie door de muziek erbij te laten horen. Kortom, de muziek versterkt het verhaal en het verhaal versterkt de muziek. Dit gebeurt echter zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling.

Voor meer informatie: https://mythischmetmuziek.nl/

Het Programma voor 1 juli:

“Ziel van het Water.”

Zonder water is er geen leven. Daarom kent elke cultuur verhalen over water. Water als element dat verbindt, waarover je kunt reizen naar onbekende vertes, maar ook als onoverbrugbare scheiding. Water als bron van leven en als bron van gevaar, waar stormen woeden. Water met onbekende en mysterieuze diepten, maar ook glashelder water met een weerspiegelend oppervlak. Componisten hebben zich laten inspireren door het kabbelen, ruisen, klotsen en golven en laten het water in hun muziek horen. Mythisch met Muziek neemt u mee langs mythen, legenden en sprookjes die zich aan, op of onder water afspelen. U hoort hoe Marais het lot van Alcyone verklankt, hoe Wagner de Vliegende  Hollander verbeeldt en welke tonen Rimsky-Korsakov met Sinbad heeft verbonden. En natuurlijk de legende én Reineckes sonate over Undine, een wezen van het water. Luister en drijf mee met de muziek en de verhalen.

Startdatum 30-juni-2021 12:15
Einddatum 30-juni-2021 13:15
Flutamuze

Onder voorbehoud!

Flutamuze is een ensemble dat in gevarieerde bezetting muziek brengt uit lang vervlogen tijden – vanaf 1200 – tot heden. Er worden vele en verrassende combinaties gemaakt van blokfluiten, nyckelharpa, viool, viola da gamba, gitaar en klavecimbel.


Bezetting:
Wil de Wijs:                              Blokfluiten en Viola da gamba (alt)
Hanneke Schalkoort:              Blokfluiten
Tim de Wijs:                             Blokfluiten, Viool en Nyckelharpa
Jan Huizinga:                           Viool
Johan van Middelkoop:         Gitaar
Anne Dekker:                           Viola da gamba (bas)
Ans Huizinga:                           Klavecimbel
Wil de Wijs                               Presentatie:

Flutamuze foto 1 Foto J.M.van Middelkoop KopieIn een mix van veel verschillende combinaties laat Flutamuze u horen wat er zoal mogelijk is met het instrumentarium dat wordt bespeeld door dit unieke ensemble. Bij de oprichting, nu zo’n 13 jaar geleden, bestond de bezetting uit een blokfluittrio.

Dat is nog steeds de basis, maar al snel begon een zoektocht naar diversiteit in klank en repertoire. Een geheel eigen geluid en de grote afwisseling zijn de kenmerken die dit ensemble zo uniek maken, met muziek van de 12de t/m de 20ste eeuw, in vele combinaties en uit vele windstreken. Door de leden zelf bijeen gebracht en bewerkt. Met blokfluiten in alle maten en soorten, violen, nyckelharpa, gitaar, viola da gamba en klavecimbel spelen zij een MIX van Renaissance, Barok, enVolksmuziek uit div. landen en soms een “tikkie”jazz.


Ensemble Flutamuze heeft 2 CD s uitgebracht die
na afloop van het concert te koop zijn.
CD  1 - ”Tapas Musicale” 
CD 2 -   Flutamuze MIX

U kunt ons boeken door een Email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Voor meer informatie zie www.muzewijs.nl/flutamuze

Startdatum 07-juli-2021 12:15
Einddatum 07-juli-2021 13:15
Jan Gruithuijzen presenteert: Alix Rodenburg  en Anastasia Eggerricx

Onder voorbehoud!

Anastassia Eggericx is 12 jaar en woont in Jemappes bij Bergen in België.

Als 3,5 jarige begon ze met pianospelen. Momenteel studeert ze aan de Tchaikovsky muziekschool te Brussel bij Luba Aroutiounian.

7007f90e 4ab6 4817 af7d 7c0bf1f76692 originalIn 2017 behaalde ze zowel de tweede prijs als de publieksprijs in de A categorie van het Rotary Breughel Concours te Brussel.

En in 2018 kreeg ze de eerste prijs tijdens het Pianoconcours van Luik en de derde prijs van het international concours 'Merci Maestro' .

Ze treedt regelmatig op als soliste of met ensembles.

Alix Rodenburg1.jpgAlix Rodenburg is 12 jaar en woont in Breda.

Zij begon met vioolspelen als 4 jarige bij Coosje Wijzenbeek en studeert bij haar op “de jong talentenafdeling” van het conservatorium van Amsterdam.

Ze speelt bij het strijkersensemble "De Fancy Fiddlers" en treedt daar zowel nationaal als internationaal mee op, ook als soliste.

In 2018 won ze de tweede prijs in de categorie lordens A tijdens het Vioolconcours te Utrecht. ·

Regelmatig repeteert ze met Jan Gruithuijzen en met hem trad ze op in het Chassé Theater en de Waalse Kerk te Breda. Ook waren ze samen te beluisteren in de Grote Kerk te Gorinchem in 2018.

De twaalfjarige nichtjes Anastassia Eggericx en Alix Rodenburg zijn twee jonge muzikale talenten die vandaag voor het eerst samen optreden.

JanJan Gruithuijzen, geboren in Eindhoven, begon zijn studie bij zijn vader en zette deze voort aan het Brabants Conservatorium bij Gérard van Bierk en slaagde Cum Laude.

In 1966 werd hem door de stad Eindhoven de aanmoedigingsprijs toegekend.

Op invitatie van de Franse regering studeerde hij enige jaren bij Jules Gentil te Parijs en won aldaar het concour s "licence de Concert" , het geen resulteerde in o.a. een tournee in de U.S.A. en een beurs van het "Com it é Albert Rous sel" .

Hij treedt regelmatig op als solist bij zowel binnen- als buitenlandse symfonieorkesten. Daarnaast is hij een internationaal veel gevraagde kamermuziekspeler . Als begeleider werkt hij regelmatig met gerenommeerde solisten.

Hij wordt veel gevraagd als begeleider van masterclasses, o.a. bij Elisabeth Schwarzkopf, Vladimir Slogar, Walter Boeykens en James Galway.

Hij speelt op vele internationale festivals als solist en als begeleider in onder meer Istanbul, Parijs, Berlijn, Milaan, Rome, Madrid en New York.

Samen met klarinettist Sjef Douwes maakte hij een CD opname: "Hommage à Henri" van Ton de

Leeuw. Deze CD werd met een Edison onderscheiden.Een tweede Edison verkreeg hij gezamenlijk voor een CD met o.a. Lars Wouters.

Hij werkte samen met d e klarinettist Walter Boeykens om op 16 CD's het gehele oeuvre voor klarinet en piano op te nemen.

Startdatum 14-juli-2021 12:15
Einddatum 14-juli-2021 13:15