Trio Juntos

 

 

 

 

Opgegroeid in Veenendaal kreeg Marijke de Jong haar eerste lessen van Appelona Klarenbeek. Haar bachelor deed ze aan het ArtEZ Marijke de jong 1conservatorium in Zwolle bij Jorge Caryevschi. Vervolgens studeerde ze bij Aldo Baerten aan het conservatorium te Utrecht waar ze haar masterdiploma behaalde. Tijdens haar studie speelde Marijke met veel plezier in allerlei kamermuziekformaties en het ensemblespel werd iets wat ze het liefste doet. Jarenlang vormde ze een duo met gitarist Carlos Diaz Mendoza. Ze speelden concerten in Nederland en Mexico en Mexico werd als een tweede thuis voor Marijke. Jaren achter elkaar ging ze er geregeld naar toe en speelde zowel soloconcerten als concerten in verschillende kamermuziekbezettingen. Ook kreeg ze een aanstelling als fluitdocente bij de Academia Cristiana de Música. De liefde voor Latijns-Amerika is gebleven en uit zich vooral in haar deelname aan tangogezelschap Sexteto Recuerdo met wie ze voornamelijk werken van de Argentijnse Tangolegende Astor Piazzolla uitvoert. In 2018 won ze met Sexteto Recuerdo de eerste prijs in de categorie kamermuziek op het Nationaal Accordeon Concours in Amstelveen. Dit jaar kreeg Recuerdo de subsidie balkonscenes van Fonds Podiumkunsten voor het programma 100 jaar Astor Piazzolla. Deze optredens staan voor het najaar op het programma. Op projectbasis speelt Marijke mee in grotere bezettingen. Zo heeft ze projecten gedaan met het Nicolaasconsort, het Ensemble Conservatoire, het Parnassus Ensemble, Young Persons Concerts en het Van Wassenaer Consort. Ook lesgeven is iets wat Marijke erg graag doet. Ze heeft haar fluitschool in Veenendaal en in haar huidige woonplaats Utrecht. Daarnaast geeft ze les bij muziekvereniging Fidelio in Woudenberg.                           www.marijkedejongfluitiste.nl

 

Fluitiste Barbara Merlijn behaalde na een diploma HBO-verpleegkunde haar bachelordiploma in ArtEZ Zwolle en volgde de masteropleiding bij Barbara5Marieke Schneemann aan het Conservatorium van Amsterdam met de richtingen kamermuziek en muziektheater. 2012 haalde ze haar masterdiploma. Masterclasses volgde ze o.a. bij Emily Beynon en Eleonore Pameijer. Een grote voorliefde heeft Barbara voor kamermuziek en speelt in diverse bezettingen. Daarnaast speelde zij o.a. mee in het Parnassus ensemble, Orkest de Ereprijs en Ars Musica. De interesse van Barbara reikt verder dan muziek alleen. Tussen 2013 en 2016 was zij speler binnen het Collectief Kasko (voorheen Kameroperahuis). Op projectbasis combineert Barbara haar fluitspel met andere disciplines. Zo zocht zij de samenwerking op met kunstenaar Tabitha Brouwer en maakt momenteel met celliste Manuela Verbeek onder de naam Maan & Merlijn voorstellingen voor jonge kinderen. Sinds 2020 combineert Barbara haar werk als musicus met werk als verpleegkundige op een afdeling voor mensen met de ziekte van Huntington.                                                   www.barbaramerlijn.nl

2Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

www.hannekerouw.com

Startdatum 04-aug-2021 12:15
Einddatum 04-aug-2021 13:15
Carla Bos, harpiste

Carla Bos is sinds 2001 verbonden als harpiste verbonden aan het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal en speelde projecten met andere ensembles voor hedendaagse muziek als United Berlin, MusikForum Köln, MusikFabrik Köln, KlangForum Heidelberg, Elision Ensemble, Schönberg/ASKO Ensemble, Doelen Ensemble. Ik werkte samen met hedendaagse componisten als Harrison Birtwistle, Peter Eötvös, George Crumb, Tan Dun, Helmut Lachenmann, Magnus Lindberg, Emmanuel Nunes, Wolfgang Rihm, Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel en Louis Andriessen.
CS 453 1Daarnaast ben ik als freelance harpiste werkzaam in binnen- en buitenland, zowel solistisch als met kamermuziekensembles en met koren en gerenommeerde orkesten. Ik werkte mee aan CD-opnamen en maakte vele tournees over de wereld. Ook maakte ik deel uit van de liveband van Spinvis.
Ik ben dol op kamermuziek maken en vorm duo’s met cello, sopraan (Duo Verdes), fluit (Anemoi), fluit (Panarpa), harp en orgel en heb 4 Cd’s uitgebracht: 2 harp solo, 1 sopraan/harp en 1 fluit/harp.
Sinds 2013 ben ik ook werkzaam als Verteller in combinatie met de harp. Ik studeerde aan de Vertelacademie te Utrecht en breng Concert Vertellingen / Vertel Concerten / Muzikale Verhalen. Zanglessen volg ik sinds 2016 bij Willemijn van Gent na twee zomercursussen zang en harp bij Rachel Ann Morgan in Frankrijk; af en toe zing ik tijdens concerten waarbij ik mezelf op de harp begeleid.
Carla Bos 3 foto Rogier Bos 705x470Ik verzorg concerten en recitals, als ook de sfeervolle muzikale omlijsting van uw feest, bruiloft, receptie, diner, opening, presentatie of congres. Ook treed ik regelmatig op met muzikale intermezzi tijdens huwelijksinzegeningen, congressen en uitvaartplechtigheden. Sinds begin 2014 luister ik de zondagse high-tea’s in Hotel Des Indes te Den Haag op met mijn harpspel.
Ik studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag: behaalde mijn diploma’s Docerend Musicus (Bachelor) en Aantekening Kamermuziek bij Edward Witsenburg, en mijn diploma Uitvoerend Musicus (Master) bij Ernestine Stoop. Ik heb een bijzondere collectie van elf verschillende harpen.

Foto's Rogier Bos

Zie https://youtu.be/JdewiPan4MA en https://youtu.be/xhxeHdNjqy0

Startdatum 11-aug-2021 12:15
Einddatum 11-aug-2021 13:15
Sterre van Boxtel

Sterre van Boxtel wordt als 13 jarige in 2018 toegelaten tot het nationaal jong talent van het  prestigieuze Conservatorium van Amsterdam; zij mag bij uitzondering als klassiek zangeres naar de Sweelinck Academie. Sterre is Sopraan en krijgt les van zangpedagoge Sasja Hunnego die samen met Don Marrazzo, Sterre als bijzonder jong talent erkent tijdens een auditie. Haar vaste correpetitor is Marta Liébana. Sasja Hunnego is één van de meest vooraanstaande zangpedagogen in Nederland en heeft oa Maria Fiselier, Gulnara Shafigullina, Barbara Kozelj, Louise Kwong en anderen opgeleid. Sterre wordt opgeleid in Klassiek en zingt ook Cross Over en Musical in oa Latijn Duits Frans Engels Nederlands Noors Tjechisch Russisch. Sterre zit in 5 vwo van de Vrije School in het mooie kustdorp Bergen, Noord-Holland. 

Muziek uit het hart

Sterre van Boxtel LR SimonVanBoxtel 1438 KopieSterre groeit op in een stiltehuis; er is geen televisie, radio of muziek in huis totdat zij 12 jaar is. Sterre zingt vanaf haar derde jaar klassiek op haar eigen manier, niet ingegeven door ouders of haar omgeving; klassieke zang en muzikaliteit komt bij Sterre écht van binnenuit en zij is bijzonder getalenteerd. Ze is 6 toen zij voor het eerst Klassiek op een autoradio hoorde en zij begint te huilen van ontroering. Ze mag naar zangles en zo begint Sterre op 7  jarige leeftijd met plezier speelse kinderliedjes te zingen bij sopraan Karin ten Cate. Met 8 jaar gaat Sterre naar het Oratorium kinderkoor Heiloo van Paul Waerts. Zij leert Bach en Mozart kennen. Met dit kinderkoor zingt zij 4 maal mee in de Mattheus Passion. Op haar 9e auditeert Sterre bij het Nationaal kinderkoor van Wilma ten Wolde en krijgt les in solfège, ensemble- en koorzang voor kinderen. Sterre krijgt het compliment een 'veelzijdig zangeres met een enorme drive' te zijn. Na 3 jaar stopt Sterre bij het Nationaal Kinderkoor. Zij heeft een beginnende agenda voor solo optredens oa bij Nederlandse Koren. Sterre krijgt vanaf haar 11e pianoles bij het Muziekatelier in Alkmaar, docente Angelique Schaapveld. 

Ervaring  

picture 2600 1Sterre  heeft als soliste in diverse (inter)nationale T.V. programma's en optredens meegedaan zoals Kerst met de Zandtovenaar, Superkids NL en Duitsland, Carlo's TV Kantine met Wendy van Dijk, Little Big Shots van Steve Harvey en producent Ellen Degenerous in Hollywood, drie maal in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam via de Sweelinck Academie van het Conservatorium en via dirigenten Nan van Groeningen en Etty van der Meij, in Concertgebouw De Doelen,  bij een besloten evenement voor HKH Prinses Beatrix, in het voorprogramma van Tenor Thomas Oliemans in het Muziekgebouw aan 't IJ. Sterre sprak en zong bij TEDx TALK Alkmaar in 2019, zingt als soliste bij koren en werd oa gevraagd voor een film in Amerika. In 2020 doet Sterre voor het eerst als 15 jarige mee aan het Prinses Christina Concours en ontvangt met klassieke zang een eervolle vermelding in de categorie 15 tot 21 jaar. In juni 2020 won zij de RABObank Jong Talentprijs. Naast een geldprijs wordt zij de nieuwe ambassadeur tot en met 2022 en zal zij plaatsnemen in de vakjury 2022. 

Programma 2021

Zingen in Amerikaanse film (organisator USA New York), De Kleine Komedie Amsterdam, Concerten in De Doelen Rotterdam, 

Programma 2022

Concert Schouwburg België, Concerttour Concerthallen Azië oa Singapore ter motivatie van klassieke muziek onder jongeren (organisator USA Californië)

Startdatum 18-aug-2021 12:15
Einddatum 18-aug-2021 13:15
Felix Justin piano en Charlotte Houberg sopraan

Felix Justin treedt regelmatig op als lid van het Samsakta Duo dat hij samen met de tenor Satriya Krisna (Indonesië) vormt. Zij wonnen meerdere prijzen op de International Student Lied Duo Competition in 2017. In 2015 werd Felix laureaat van de Vlaamse Vrienden van Cultuurprijs voor een solo-optreden in Tilburg. Hij had ook de eer gekozen te worden als enige muzikant die zou optreden tijdens het officiële bezoek van Hunne Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima der Nederlanden en Koningin Mathilda uit België, aan de stad Utrecht in 2016.

Felix 01 443x295Sinds 2010 treedt Felix uitgebreid op binnen Indonesië en internationaal in geselecteerde belangrijke zalen zoals Gedung Kesenian Jakarta (Indonesië), Concertgebouw, TivoliVredenburg, De Doelen (Nederland), Kolarac Hall (Servië) en de Nederlandse Ambassade (Japan).

Zijn warme, vriendelijke en energieke karakter heeft hem tot een veelgevraagd kamermusicus gemaakt. Hij werkt regelmatig samen met zangers, saxofonisten, koren en andere instrumentalisten. Felix heeft het voorrecht gekregen om samen te werken met de uitstekende musici op het gebied van Lied interpretatie (Rudolf Jansen, Hans Eijsackers, Maurice Lammerts van Bueren, Jan Paul Grijpink), operabegeleiding (Henny Diemer) en hedendaagse muziek (Johan van der Linden).

Felix Justin 1 KopieDe vrijheid om te spreken, te communiceren en de schoonheid van de kunst te verkennen via de piano is de grootste passie van Felix. Voor hem is piano niet alleen een instrument, maar ook zijn metgezel waarmee hij zijn verhalen kan vertellen en delen met de mensen over de hele wereld. Daarnaast is hij ook erg enthousiast over het begeleiden van jonge muzikanten op de weg van het muziekplezier en het inzetten op de ontwikkeling van hun talenten op basis van hun unieke persoonlijkheid. Momenteel is Felix de pianodocent in CKV Almere en pianoles Rhenen.

Charlotte Houberg KopieCharlotte Houberg heeft, nadat ze haar conservatoriumstudie CUM LAUDE heeft afgesloten, in 2016 haar debuut gemaakt bij de Nederlandse Opera & Ballet als Eerste Heks bij de wereldpremière van The Theater of the World van Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble in de Walt Disney Concert Hall van Los Angeles en in Carré Amsterdam.  

Ze zong de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione - Lully), Zerlina (Don Giovanni - Mozart), Bess (Porgy & Bess - Gershwin), Frasquita (Carmen – Bizet). Ze heeft met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. chefdirigent Lahav Shani in 2017 een Russische programma gezongen, wat ze ook met piano vertolkte in de kleine zaal van het Concertgebouw en in het Vondelpark Openluchttheater. In 2018 heeft ze de rol van Elize gezongen in een arrangement op Tschaikovsky’s Zwanenmeer bij Holland Opera. Met deze opera gaan ze in 2020 op tournee gaan door Nederland.  

 Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours 2011. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, CREA orkest, Maestro Jules Orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen in het Romeins Amfitheater laten horen met het Amman Orchestra. 

imageZe is veelgevraagd voor kamerconcerten en heeft verschillende liedrecitals gegeven in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Stedelijk Museum Amsterdam, Grote Kerk Naarden, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria. Zo zong ze in 2018 met dirigent Boudewijn Jansen en Concertgebouw Kamerorkest het Weihnachtsoratorium. En zal ze eind 2020 met hem en de Händelvereniging de Messiah van Handel laten horen. 

Charlotte heeft masterclasses gevolgd van o.a. Rudolf Jansen, Meinard Kraak, Cynthia Hofmann, Henk Neven, Hans Eijsacker, Claudia Visca, Angelika Kirschschlager, Claron McFadden, Ed Spanjaard, Michelle Breedt en Nelly Miricioiu.

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze was meerdere malen te gast op NPO Radio4. 

Startdatum 25-aug-2021 12:15
Einddatum 25-aug-2021 13:15
James Oesi contrabas en Merel Junge viool

James Oesi begon op 12-jarige leeftijd in 2001 met het spelen van de contrabas, nadat hij eerder piano en viool had gespeeld.

"Hier was een jonge musicus van ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste aanmoediging, bij te dragen aan de wereld van de muziek, niet alleen als speler maar ook als scheppende kracht." Geoffrey Simon, befaamd dirigent en platenproducent...

James oesiSinds zijn komst naar Nederland in 2009 is contrabassist James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Als een van de weinige die zich concentreert op de bas als solo-instrument heeft hij                      foto: https://www.peternientied.nl/  soloprogramma's uitgevoerd (o.a. van Bach, Beethoven en Rachmaninoff) in prominente zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het TivoliVredenburg in Utrecht, de Oosterpoort in Groningen, festivals als Huddersfield Music Festival (UK), November Music, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel (waar zijn concert later door de Nederlandse Publieke Radio 4 als een van de hoogtepunten van het festival werd uitgeroepen).

James is meerdere malen verschenen op de Publieke Omroep NPO 4 en NPO Radio 1, waar hij ook het onderwerp was van een radiodocumentaire en ook tal van optredens heeft gehad in de nationale televisieprogramma's Podium    Witteman en Vrije Geluiden. Klassiek FM Uk toonde James' video van Luciano Berio's Psy.

James is de oprichter en artistiek leider van het Nederlands Dubbele Baas Festival, het eerste festival in zijn soort ter wereld, waar James internationale topartiesten (zoals John Patitucci en Edicson Ruiz) naar Nederland haalde en met Gary Karr optrad.

Naast zijn soloactiviteiten is James ook veelgevraagd kamermuzikant en ensemblespeler en is hij regelmatig te zien als gastlid van Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern.

James trad op in masterclasses van Leon Bosch (voormalig hoofdbassist van de Academy of Saint Martin in the Fields), Thomas Martin en Klaus Trumpf, en werd gecoacht door Geoffrey Simon (dirigent en producer), Gary Karr, Michel Strauss en Anner Bijlsma.

James Oesi foto Merel JungeMerel Junge studeerde viool bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths, was in 2001 winnares van het Davina van Wely Vioolconcours en behaalde in 2007 haar Masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na haar studie vertrok Merel naar het buitenland, waar zij onder leiding van Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra speelde, evenals in het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Als soliste trad Merel op met onder meer het Eerste vioolconcert van Max Bruch, het Vioolconcert van Mendelssohn en het Concert voor viool en blazersensemble van Kurt Weill. Momenteel speelt Merel in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Ook speelt ze bij Spinvis.

Startdatum 01-sept-2021 12:15
Einddatum 01-sept-2021 13:15