The Primary Sources,

The Primary sourcesLonden is in de geschiedenis van de westerse muziek altijd een belangrijk muzikaal centrum geweest. Musici uit heel Europa kwamen er om te leven en te werken en werden, ondanks hun afkomst, onder de Engelse componisten geschaard. Deze artistieke expats hadden een grote invloed op landgenoten die Londen aandeden. Onder hen Joseph Haydn en de heel jonge Mozart, die met zijn vader op achtjarige leeftijd de Engelse hoofdstad bezocht.
Het jaar 1764 blijkt een goed jaar te zijn voor het genre van trios met fortepiano en begeleiding van fluit en cello. In deze periode nam de piano, ook wel fortepiano genoemd, langzaam maar zeker de leidende rol als toetsinstrument over van het klavecimbel. De rol van de fluit en de cello in dit repertoire is het relatief droge timbre van de fortepiano te verrijken door het toevoegen van resonantie en expressieve kleuren. Het resultaat is een unieke klankwereld waarin de instrumenten elkaar wonderwel aanvullen.

Op 19 augustus zullen Kirsten en Lucie optreden als duo en werken spelen van Johan en Carl Bach, Wolfgang Amadeus Mozart en Franz Josef Haydn.

Kristen HKristen Huebner1uebner, oorspronkelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, baseert haar muzikale leven nu in Nederland en Europa. Kristen ontving haar eerste Bachelors Diploma in ‘Music Performance’ met Immanuel Davis van de University of Minnesota, Minneapolis. Na in 2009 de vijver naar Nederland te hebben gesprongen, is ze sindsdien een fervent specialist geworden op de barokfluit, met zowel bachelors als mastersdiploma's van het Utrechts Conservatorium (BM) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag (MM), waar ze studeerde met Wilbert Hazelzet en Kate Clark. Ze tourde door Europa met het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman en werkte samen met leden

van het Orkest van de Achttiende Eeuw onder Frans Brüggen. Haar werk met het in Parijs gevestigde Ensemble Diderot, geleid door Johannes Pramsohler, heeft geleid tot tal van optredens op festivals zoals Musikfest Erzgebirge en de  Bachbiënnale  Weimar.  Daarnaast  verschijnt  Kristen  op  de  2016  CD- opname van het ensemble van de Mondonville Trio Sonatas op Audax Records. Samenwerkingen met verschillende Europese historisch geïnformeerde ensembles omvatten voorstellingen tijdens het Valletta International Baroque Festival op Malta met Mahan Esfahani en La Folia Barockorchester.

Dichter bij huis speelt Kristen eerste fluit met Dutch Baroque onder leiding van Gerard de Wit, met wie ze op de CD-opname van 2017 van het Bach Triple Concerto verschijnt. Een gepassioneerde kamermusicus die is toegewijd aan het herleven van het pre-klassieke repertoire, Kristen is de mede-oprichter van The Primary Sources samen met de forte-pianist Lucie de Saint Vincent. Kristen's onderzoek naar Empfindsamkeit in de kamermuziek van Carl Philipp Emanuel Bach is aangepast in een artikel voor het online tijdschrift Music & Practice, gepubliceerd in 2015. Naast een druk speelschema houdt Kristen ook van een  bruisende leerpraktijk in Utrecht.

Lucie de saint VincentDe Franse pianiste Lucie de Saint Vincent treedt regelmatig op in Europa als solist, kamermusicus en als begeleider van zangers op verschillende     toetsinstrumenten: piano, fortepiano, klavecimbel en clavichord. Sinds 2005 was ze jaarlijks onder andere te horen bij het  Festival Oude Muziek te Utrecht (fringe), het Bach Festival Dordrecht, Présence Féminine in Toulon (FR) en Les Invalides in Parijs. Zij ontving in 2013 de Prix Musical de la fondation Royaumont in Parijs voor haar onderzoek naar onbekende Franse fortepiano repertoires uit de klassieke periode. Uit passie voor de muziek uit de klassieke periode richtte zij met Kristen Huebner het ensemble Primary Sources op.

Na haar pianostudie in Perpignan, Parijs en Budapest, behaalde Lucie haar Master of Music met bijvak Jazzpiano in het Utrecht’s Conservatorium bij Paolo Giacometti. Haar liefde voor het authentieke geluid van de fortepiano bracht haar tot de studie  bij Bart van Oort aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2012 behaalde zij daar haar fortepiano Master of Music. Lucie de Saint Vincent laat de fortepiano ook in andere muzikale werelden horen. Ze combineert het instrument in projecten met verschillende invloeden tussen klassiek, jazz, wereldmuziek en improvisatie, zoals bij Quintuor Trytone en het Turkse ensemble Lalezard.

 

Startdatum 19-juni-2019 12:15
Einddatum 19-juni-2019 13:15
Meriam de Korte

 

 

 

 

 

 

 

Batja ten Kortenaar: Dans

Batja stBatja1udeerde als uitvoerende danser af aan de Fontys Academie in Tilburg. Zij is actief als danser, choreograaf en docent. Zij danst in verschillende dans en Theatergroepen. In Nederland en Belgie. Zij is verbonden aan De Kwekerij en Compagnie Citroen. Tijdens de Dutch Design week Eindhoven danst zij  dit jaar, bij verschillende designers. Batja verzorgt tevens kindertheater en dans voorstellingen voor kinderen.

Stefanie Liedtke: Fagot

Stefanie iStefanie Liedtkes een veelzijdig musicus, gespecialiseerd in zowel hedendaagse als oude muziek. Zij studeerde fagot en blokfluit aan conservatoria in Duitsland (Stuttgart, Freiburg) en in Nederland (Rotterdam en Utrecht) Zij treedt regelmatig op als soliste op festivals in binnen- en buitenland. Zij maakte deel uit van het Xenakis Ensemble en speelt bij de Ostravska Banda, Insomnio en het programma voor peuters en kleuters van  Wervelwind Ensemble. Ook treedt Stefanie op met verschillende barokensembles waaronder Eik en Linde.

Meriam de Korte: Alt-mezzo/Tekst

meriam1Zij studeerde in Utrecht Theater aan de HKU en Klassieke zang in Amsterdam. Na haar einddiploma legde zij zich toe op modern  muziektheater. Eerder werkte zij samen met operacomponisten G. Trujillo en M. Sporck. Opera’s die goede recensies mochten ontvangen in o.a. het AD, Trouw, Volkskrant en de Gelderlander. Zij speelt regelmatig in binnen en buitenland met haar ensemble met name Duitsland. Met de beeldend kunstenaar en  schrijver Jan Kerkhof ontwikkelt zij nieuwe muziekprojecten.

Gertie Bruin: Klassiek Accordeon

Gertie bruinGertie Is een veelgevraagde accordeonist. Gertie studeerde aan het conservatorium van Enschede bij Egbert Spelde. Hij speelt klassiek accordeon in verschillende ensembles. Daarnaast geeft hij les en workshops in binnen en buitenland. Eerder trad hij op in Muziekgebouw aan het IJ en het Bim Huis te Amsterdam. Gertie speelt dit jaar op  festival Noorderzon, daarnaast is hij gastdocent op de Hochschule der kunsten Zurich. In ons project voelt hij zich thuis mede door het theatrale / dans aspect.

 Hugo Doesburg: Cello

Foto Hugo DoesburgHugo studeerde  cello, in Alkmaar aan de Muziek Pedagogische Academie bij Frans van der Grinten.

Hij vervolgde na zijn diploma behaald te hebben zijn studie aan het Conservatorium van Maastricht bij Radu Aldulescu. Daar behaalde hij zijn diploma UM en DM naast de aantekening voor Kamermuziek. Hij trad op als solist bij verschillende orkesten en begeleidt zowel koren als solisten. Naast zijn uitvoerende praktijk heeft hij zijn eigen bedrijf VOF.nl: Advies, verhuur en verkoop van cello’s. Tevens Speelt Hugo Doesburg  bij het het Waalkwartet en salonorkest Zoethout. Vanwege de bijzondere combinatie van Dansmuziek en Poëzie neemt hij deel aan het Erfgoed festival.

Startdatum 26-juni-2019 12:15
Einddatum 26-juni-2019 13:15
Scherzando Trio

Scherzando Trio is een internationaal ensemble met Rotterdam als thuisbasis. Dit trio is een combinatie van fluit, klarinet en piano. Het doel van de musici is het delen van de vreugde van muziek en het ontdekken van repertoire voor deze ongebruikelijke combinatie. Vanaf 2012 hebben zij opgetreden in diverse theaters en concertzalen in heel Nederland. Zij speelden ook in radioprogramma’s ‘Live uit Lloyd’ en ‘Sopia TV’.
Scherzando Trio is geïnteresseerd in het vergroten van de kleine hoeveelheid origineel repertoire voor deze combinatie van instrumenten. Zo vertolkten zij de première van het werk ‘Beginning of Spring’, speciaal voor hen geschreven door de Nederlandse componist Hans Tolhuis. De Iraanse componist Reza Nakisa heeft tevens een werk geschreven en opgedragen aan Scherzando Trio.​

De musici van Scherzando Trio geloven in het belang van het delen van klassieke muziek met de jongere generatie om het levend te houden in de maatschappij. Samen met verhalenverteller Ferdy Karto hebben zij een kindervoorstelling gemaakt: ‘Reis naar Symfonia’, een combinatie van theater, vertelling en live muziek. Deze show is in diverse theaters van Nederlands gespeeld.


Irene Gabaron ScherzandoIrene Gabarrón werd geboren te Murcia (Zuid-Spanje). Ze nam dwarsfluitles aan de muziekschool in haar dorp op 8-jarige leeftijd. Tot haar 23e heeft zij gestudeerd in spanje en is vervolgens naar Nederland gegaan om haar vaardigheden als fluitiste verder te ontwikkelen, waar zij vervolgens haar titel Master of Music behaalde aan het conservatorium te Rotterdam.
Zij heeft gestudeerd met Vincent Cortvrint (piccolo in het Koninklijk Concertgebouw Orkest), Jo Hagen, Herman Van Kogelenberg en Juliette Hurel (allen solisten in het Rotterdams Philharmonisch Orkest) en zij nam deel aan masterclasses van o.a. Emily Beynon, William Bennet en Vicent Prats. 
In Nederland heeft zij samengewerkt met vooraanstaande orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Laurens Bach Orkest en het Rotterdam Ensemble. In Spanje is zij fluitiste in het Orquesta Sinfónica de Jumilla (Murcia) en zij werkt regelmatig samen met het Orquestra Simfònica Ciutat d'Elx(Valencia).
Momenteel is zij bezig haar stijl te ontwikkelen en te verrijken met flamencomuziek, deel uitmakende van de groep '' Flamenco Verkeerd'' in Nederland en het project ''Pianeando por Levante'' (met pianist Abdon Alcaraz en zangeres Veronica Sobrinos).
Als kamermuzikant heeft zij een lang traject afgelegd met verschillende ensembles en heeft zij de derde en eerste prijs ontvangen tijdens de 2e en 4e editie van het Nationaal Kamermuziek Concours “Francisco Salzillo”. Momenteel is zij volop bezig met haar huidige project, het ''Scherzando Trio".

 U kunt meer zien op: http://scherzandotrio.weebly.com/

Paula Pantin scherzandoPaula Pantín, geboren in Galicië (Spanje), begon haar muzikale carriere op 10-jarige leeftijd. Enkele jaren later verhuisde ze naar Nederland om haar klarinet- en basklarinetspel verder te ontwikkelen aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij ook is afgestudeerd. In 2011 behaalde zij haar masterdiploma voor klarinet aan het conservatorium in Brussel. Tijdens haar muzikale carrière nam zij deel aan diverse masterclasses van vooraanstaande musici als Carlos Gil, J. L. Estellés, Wolfgang Meyer, Charles Neidich, en James Campbell. Zij heeft opgetreden met blaasorkesten (Nationale Jeugd Blaasorkesten en Ensembles), symfonieorkesten (Orquesta de Cámara Galega, Codarts Symphonic Orchestra, Rotterdam Ensemble, Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia) en diverse kamermuziekensembles. Tijdens haar studie heeft zij zich ontwikkeld tot zowel uitvoerend als docerend musicus, waardoor zij zich nu met beide disciplines bezighoudt.

Roberto guijarro scherzandoRoberto Guijarro is een gepassioneerd pianist met een veelzijdige carrière, zowel in zijn geboorteland Spanje, als in Nederland, waar hij momenteel woont en werkt.
Als uitvoerend musicus geeft hij regelmatig solorecitals. Zo was hij veelvuldig te horen in concertgebouw De Doelen tijdens de Piano Marathons gewijd aan Debussy, Spaanse muziek en Fauré. Als solist nam Roberto deel aan verschillende festivals, zoals de ‘Ciclo de jóvenes intérpretes’ (2009 & 2011) en het ‘Piano Festival Rafel Orozco’. Verder trad hij op met orkesten waaronder de ‘Lira Numantina’, ‘Camerata Capricho Espanol’, Codarts Symphony Orchestra, het Symfonie Orkest van Den Haag en Camerata Rotterdam. Hij werkte onder meer met dirigenten Carlos Garcés, Arie van Beek en Charles Matthews.
Onlangs speelde hij de twaalf etudes op.10 van F. Chopin en gaf hij meerdere televisieoptredens in Nederland en Spanje.
Roberto is eersteprijswinnaar van de Hanzen award van het Joaquin Turina conservatorium in Madrid en behaalde een Honor award tijdens de Karl Drezsler competitie in Neurenberg (Duitsland).
Sinds 2016 is hij zeer actief in de kamermuziekscene. Samen met fluitiste Irene Gabarrón en klarinettiste Paula Pantín vormt hij het Scherzando Trio. Zij treden regelmatig op in heel Europa. Ook is Roberto een veel gevraagd begeleider van zangers, zangeressen en diverse koren.

Startdatum 03-juli-2019 12:15
Einddatum 03-juli-2019 13:15
Jolie Coeur

Inmiddels al weer 12 jaar neemt Jolie Coeur u mee naar de sfeer van ‘La Douce France’.

Jolie Coeur heeft een ruim repertoire met prachtige chansons, die zij zorgvuldig voor de bezetting hebben geselecteerd en gearrangeerd.

Esther Bax (zang/fluit), Hans Dubbeldam (accordeon) en Willem Wijnbelt (contrabas) zijn alle drie gek op Franse muziek en laten dit graag met plezier aan u horen. Esther verstaat tevens de kunst om het Franse chanson met veel gevoel over te brengen op het publiek.

Tijdens deze editie van het ‘Lunchconcert’ wordt Jolie Coeur ondersteund door gitarist Johan van Middelkoop. Het gitaarspel van Johan past heel goed in de chansons die zijn geselecteerd voor dit concert.

We hebben een gevarieerd programma voor u samengesteld en Johan zal ons bij de helft van de nummers vergezellen met zijn prachtige gitaarspel.

 EsterEsther Bax (zang/fluit),

HansHans Dubbeldam (accordeon) en 

WillemWillem Wijnbelt (contrabas) 

Johan2

 

Johan van Middelkoop (gitaar)

 

 

 

Kijkt u eens op onze website voor onze agenda en informatie. http://www.joliecoeur.nl

Of ‘like’ onze Facebook pagina (@TrioJolieCoeur) voor de laatste nieuwtjes van Jolie Coeur.

Salutations,

Esther, Hans en Willem

Startdatum 10-juli-2019 12:15
Einddatum 10-juli-2019 13:15
Trio Strobos - Van den Bercken - Van den End

Trio Strobos - Van den Bercken - Van den End
Zangeres Karin Strobos, pianiste Daria van den Bercken en fluitiste Felicia van den End maken van hun verschillen een succes. De uiteenlopende klankwerelden van stem, fluit en piano: voeg ze samen en het werkt. Strobos, Van den Bercken en Van den End brengen elk hun eigen smaak en ervaringen in. En komen zo tot een dikke toef slagroom op hun imponerende sololoopbanen.

Karin Strobos

Karin StrobosKarin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in de Rosesnkavalier van R. Strauss bij de Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Dit werd met groot enthousiastme ontvangen.

Karin zong bij Opera zuid o.a. Octavian, Cherubino, Hänsel, Siebel en Varvara. Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Flora, Cherubino en Rosina en bij de Nationale Opera Octavian, Flora en Phenice.

Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het operahuis van Essen, Duitsland. Waar ze o.a. rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki en Zerlina vertolkte. Rollen als Idamante, Dorabella, Orlofski, Armando en Rosina staan voor de volgende seizoenen gepland. Ook komt ze terug bij Opera Zuid in de tilelrol van Cenerentola.

Karin trad veelvuldig op als soliste bij o.a. Het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Het Noord Nederands Orkest en het Radio Filharmonisch  Orkest.

Concerten met het Nederlands Filharmonisch Orkesten de Filharmonie van Antwerpen staan gepland voor 2014 en 2015.

Karmermuziek maakt ze veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Berken en Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin studeerde aan het Utrechts conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Website Karin: www.karinstrobos.nl

 

Daria van den Bercken

Daria1Pianiste Daria van den Bercken won de Amsterdamprijs 2012 naar aanleiding van haar project Handel At The Piano, waarin zij een nieuw publiek probeert te bereiken voor de klaviermuziek van Georg Friedrich Händel.

Na het winnen van verschillende 1e prijzen op concoursen, speelde Daria solo met orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Zij geeft recitals in binnen- en buitenland, en speelt ook veel kamermuziek. Dit seizoen was Daria de vaste pianist van het TV-programma over klassieke muziek “De Tiende van Tijl”. Daria is recording artist voor Sony Classical. Website Daria: www.dariavandenbercken.com

 

Felicia van den End

Felicia1Als soliste trad zij op met verschillende orkesten, waaronder het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, Camerata Amsterdam, de Kiev Soloists, het Nederlands Kamerorkest het Nationaal Jeugd Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

Felicia maakte in 2007 tot 2009 deel uit van de academie van het Opera Orkest in Zürich. Tegenwoordig behoort Felicia tot de vaste kern van het New European Ensemble dat zich richt op het uitvoeren van hedendaagse muziek.

Felicia speelde in concertseries zoals de Jonge Nederlanders van het Concertgebouw, het Gergiev festival en het “Debuut” waar zij samen met haar trio bestaande uit Karin Strobos, zang en Daria van den Bercken, piano de publieksprijs ontving. Ook speelt zij regelmatig samen met harpiste Gwyneth Wentink. Ook geeft zij regelmatig concerten in Nederland en daarbuiten zoals de Verenigde Staten, Mexico, Japan, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Europa.

Website Felicia: www.feliciavandenend.com

Startdatum 17-juli-2019 12:15
Einddatum 17-juli-2019 13:15