Quintessenza blaaskwintet

Het Quintessenza blaaskwintet bestaat uit vijf jonge, enthousiaste en gedreven musici.
In 2013 ontmoetten zij elkaar voor het eerst, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven regelmatig concerten door heel Nederland.
Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met logomeer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen. Ook verzorgen zij dikwijls koorbegeleiding.  
Het Quintessenza blaaskwintet heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Bas Pollard en het Orlando Kwintet.
Het ensemble bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot). Hieronder stellen zij zich in het kort aan u voor:

Jolanda van den Dool – dwarsfluit
JolandaOp 8 jarige leeftijd is Jolanda begonnen met dwarsfluit spelen. Na haar studie tot verpleegkundige is Jolanda in 2008 fluit gaan studeren aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij fluitiste Abbie de Quant. Ook volgde zij diverse masterclasses bij o.a. Kersten McCall, Andras Adorjan en Peter Lukas Graf aan het Mozarteum in Salzburg. Jolanda speelt met veel plezier in diverse harmonie- en symfonieorkesten. Ook begeleidt zij regelmatig koren, zoals Deo Cantemus uit Rotterdam. Sinds haar studietijd maakt Jolanda  deel uit van het Quintessenza blaaskwintet. Naast uitvoerend musicus is Jolanda als docent dwarsfluit verbonden aan de Maaslandse Harmonie.

Inge Ariesen - hobo
Inge ariese 3 foto foppe SchutInge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen, bij Nynke Jaarsma aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Toen ze achttien was begon ze haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2014 haar bachelor met "zeer goed" gevolg afsloot. Nu studeert ze verder in de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, maakt ze deel uit van de orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest en speelt ze in verschillende orkesten en ensembles. Daarnaast geeft ze met veel plezier hoboles.

Thijs Zomer – klarinet
ThijsThijs Zomer begon op achtjarige leeftijd met klarinetspelen. In 2014 behaalde hij zijn Bachelor diploma bij Harmen de Boer aan het Conservatorium van Amsterdam.
Momenteel remplaceert Thijs regelmatig bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast speelt Thijs in Ensemble ‘de Nootzaak’.

Lidia Olthoff – hoorn                    

Lidia OlthoffLidia is hoorniste in het Quintessenza blaaskwintet. Op tienjarige leeftijd is ze begonnen met hoornspelen in Leek, Groningen. Inmiddels studeert Lidia hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Daarnaast werkt zij bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, zowel in het orkest als in het koperkwintet, remplaceert ze bij verschillende orkesten en is Lidia hoorndocente.

Eva Jansen – fagot
evaEva begon op 15 jarige leeftijd met het bespelen van de fagot.
Zij heeft haar bachelor diploma behaald aan het Conservatorium van Amsterdam (CvA) bij Ronald Karten en Jos de Lange.
Tijdens haar studie kreeg ze masterclasses van onder andere Brian Pollard, Joep Terwey en Sergio Azzollini.
Momenteel is zij werkzaam als docent fagot in Amsterdam en Rhenen en geeft zij fagotles op een basisschool in Amsterdam.
Daarnaast speelt zij in het Quintessenza blaaskwintet en vele andere ad hoc ensembles en orkesten. Op dit moment studeert Eva Master barokfagot bij Benny Aghassi aan het CvA.  

Een video van het Quintessenza blaaskwintet kunt u vinden op onderstaande link

https://www.facebook.com/Immanuelkerkhaarlem/videos/1150225451685848/

Startdatum 18-juli-2018 12:15
Einddatum 18-juli-2018 13:15
Noortje van Middelkoop & Harm Hoeve

Noortje van Middelkoop & Harm Hoeve

Noortje en Harm werken al meer dan 20 jaar samen en geven optredens met panfluit, orgel en piano. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos, hun samenwerking spontaan en levendig. Zij worden veel gevraagd om koren te begeleiden bij concerten en cd-opnames. Ook hebben zij samen meerdere tournees door Canada gemaakt. Noortje en Harm hebben twee cd’s opgenomen met bekende geestelijke liederen en een cd samen met symfonie orkest. Hun nieuwste cd heet Festivo; hierop spelen zij feestelijke muziekstukken op panfluit en orgel, aangevuld met piano (Jan Lenselink) en slagwerk (Mark Wester).

 

Noortje KopieNoortje van Middelkoop studeerde aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude en in 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitiste concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Ook maakte zij solo cd’s met orgel, piano, combo en symfonie orkest. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen.

Noortje maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië.

Kijk ook eens op haar website www.noortjevanmiddelkoop.nl

Harm Hoeve

harmhoeveHarm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; " enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers." (aldus recensent Jan van 't Hul)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

Startdatum 25-juli-2018 12:15
Einddatum 25-juli-2018 13:15
SAKS

SAKS

Tijdens een tournee in 2009 van het Frysk Fanfare Orkest in Amerika besloten 4 saxofonisten dat ze meer wilden dan alleen spelen in een orkest en vormden het saxofoonkwartet ‘SAKS’ (kort maar krachtig en een verwijzing naar de Friese achtergrond van de musici).

Het kwartet heeft in de afgelopen jaren eigen concerten verzorgd, werkte samen met verschillende orkesten, speelde op festivals en verzorgde muziek bij recepties. Ook heeft het meegewerkt aan verscheidene opnames.

Sinds “SAKS meets Talent”  (2013), een initiatief van Keunstwurk in het kader van Fulkaan, organiseert SAKS ook elk jaar een SAKS-dag. Tijdens deze dag worden saxofonisten van alle leeftijden en alle niveaus gecoacht in verschillende ensembles door de leden van SAKS en geven ze samen met SAKS een eindpresentatie voor publiek.

Mogen wij ons even voorstellen?

 

Miriam StoffelsmanMiriam Stoffelsma  (Sopraansaxofoon) begon op negenjarige leeftijd met het volgen van saxofoonlessen en studeerde in 2009 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij docent Peter Stam. In 2015 is ze begonnen aan de Master of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Johan van der Linden en ze sloot deze studie tevens cum laude af in 2017.

Tijdens haar studies volgde ze masterclasses bij Arno Bornkamp, Claude Delangle, Vincent David, Antonio Cánovas Moreno, Ryszard Zoledziewski, Femke IJlstra en Nicola Mogavero. Ze heeft geremplaceerd in het Rotterdams Philharmonisch orkest, St. Petersburg state Symphonic orchestra, Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en diverse andere orkesten. Daarnaast treedt ze op als soliste, met het Nederlands Blazers Ensemble en is ze saxofoniste in saxofoonkwartet ‘SAKS’ , Artex quartet en het Fries saxofoonkwartet.

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium Sneek en de Saxschool in Leidsche Rijn. Tevens verzorgt ze workshops en sectierepetities bij verschillende orkesten en basisscholen.

 

Jildou RenemaJildou Renema (1979 Altsaxofoon) behaalde in 2003 haar Bachelor aan het Prins Claus conservatorium bij docent Peter Stam.
 In 2007 studeerde ze cum laude af voor haar Master aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Johan van der Linden.

Ze remplaçeert regelmatig in het Noord Nederlands Orkest en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Ook heeft ze meegedaan met het Balletorkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Jildou heeft masterclasses gevolgd van Philip Geiss, Christer Johnson, Arno Bornkamp en Ties Mellema. Daarnaast heeft ze in 2006 deelgenomen aan het internationale Adolphe Sax concours in Dinant waar ze zich kon meten met de beste saxofonisten van de wereld.

Samen met pianiste Annemieke Boot heeft ze veel optredens verzorgd met als hoogtepunt de deelname aan de finale van het Grachtenfestivalconcours in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam maart 2008. Ze speelden daar voor een uitverkochte grote zaal en vertegenwoordigden daar het conservatorium van Utrecht. Van 2005 tot 2015 speelde Jildou altsaxofoon in saxofoonkwartet InterSAXion waar ze tal van optredens mee heeft gedaan en ook een cd mee heeft uitgebracht: ‘Faces of InterSAXion’.

Naast deze uitvoerende werkzaamheden heeft Jildou een bloeiende lespraktijk bij muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Ze verzorgt ook veel workshops bij muziekverenigingen.

Sietske TrinksSietske Trinks (Tenorsaxofoon) begon op dertienjarige leeftijd met het bespelen van de altsaxofoon. Ze besloot na het behalen van haar atheneumdiploma naar de Pabo in Assen te gaan, waar ze in 2007 haar diploma voor onderwijzeres basisonderwijs behaalde. Vervolgens is ze klassiek saxofoon gaan studeren bij hoofdvakdocent Peter Stam aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2011 behaalde ze daar cum laude haar Bachelor of Music.

Saxofoonles geeft Sietske bij Kunst & COO en de Fryske Blaasakademy. Tevens verzorgt ze via deze stichtingen muziekprojecten op basisscholen. In Akkrum heeft ze haar eigen lespraktijk i.s.m. fanfare De Harmonie.

Sietske is tenorsaxofoniste van saxofoonkwartet SAKS, vormt met Elvire Boelee (piano) en Daphne Schrama (klarinet) trio Pas de Trois en speelt sopraansaxofoon bij het Gelders Fanfare Orkest. Tevens soleert en remplaceert/remplaceerde ze bij diverse harmonie- en fanfareorkesten, waaronder de KMKJWF en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Marrich NoordmanMarrich Noordmans (1992 Baritonsaxofoon) begon op negenjarige leeftijd met saxofoonspelen. Ze koos het instrument in eerste instantie omdat ‘het haar zo goed stond’, maar later ontdekte ze de veelzijdigheid van het instrument.

Marrich is erg actief in de HaFaBra-wereld. Ze speelt in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), en soleert en remplaceert regelmatig bij verschillende orkesten en ensembles, o.a. de Bazuin Oenkerk en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Sinds 2014 is ze lid van saxofoonkwartet SAKS. Ook de theatrale kant is haar niet onbekend. Zo speelde ze in 2011 mee in het Friese openluchttheaterstuk ‘Bohemia’ met het ‘Iepenloftspul Jorwert’.

In 2009 werd Marrich toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Sinds 2011 volgde ze daar de bachelorstudie klassiek saxofoon bij Peter Stam en Femke IJlstra en behaalde haar Bachelor of Music in 2015. Sinds september 2015 zit Marrich in de klas van Arno Bornkamp in Amsterdam, waar ze een Master volgt. Ze volgde masterclasses bij o.a. Jean-Denis Michat (Frankrijk), Kyle Horche (VS) en Antonio Cánovas Moreno (Spanje).

Marrich is saxofoondocent bij coöperatie de Wâldsang in Buitenpost en Burgum, en bij muziekverenigingen Oranje Bolsward (Frl.) en Oranje Roden (Dr.). Daarnaast verzorgt ze sectierepetities bij verschillende muziekverenigingen.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van SAKS4 http://saks4.com/

Startdatum 01-aug-2018 12:15
Einddatum 01-aug-2018 13:15
Zanggroep KLINK

KLINK! is een projectgroep uit Gorinchem die begin 2011 is opgericht voor fanatieke zangers / zangeressen die op hoog niveau willen zingen. Een project duurt 11 maanden en wordt afgerond met uitvoeringen. Ieder project wordt vooraf gegaan door 2 auditieronden. KLINK! bestaat uit 10 tot 12 personen, die minimaal 5-stemmig zingen. Dit maakt ieders aandeel belangrijk.

Ruben WeverlingKLINK! wordt begeleid door Ruben Weverling.

Het project KLINK! 2017 bestaat uit Annoesjka, Bart, Carola, Kaylee, Ronald, Leonora, Anne, Amanda, Peter en Henri.

Er wordt een zeer breed repertoire gezongen. Klassieke, moderne, bekende, onbekende, nieuwe en oude muziek. De muziek wordt a capella of begeleid dmv een muziekfile / piano gezongen. Iedereen mag muziek-ideeën aandragen. Ruben schrijft arrangementen per persoon op maat, zodat uit ieder het maximale gehaald wordt en er uitdaging voor ieder individueel persoon is. Persoonlijke kwaliteit klink4staat bij KLINK! voorop. Thuis worden de arrangementen zelfstandig ingestudeerd. Tijdens de repetitieavonden wordt het ingestudeerde samengevoegd.

 

 

Foto‘s Martin Klop

Meer informatie kunt u vinden op: https://www.groepklink.nl/

Startdatum 08-aug-2018 12:15
Einddatum 08-aug-2018 13:15
Gwyneth Wentink, Harp

Gwyneth Wentink (1981 geboren in Gorinchem) is een internationaal geprezen harpiste, cultureel ondernemer en kunstadvocaat die in vele genres en rollen werkt.  Ze is directeur en oprichter van de State of the United Arts, een kunstdenktank en een performance-platform dat Canto Ostinato Audio Visual en de momenteel tourende audiovisuele performance In Code produceerde. Canto Ostinato Audio Visual heeft veel gereisd in Nederland en in veel steden als Tokio, Sydney, New York en Moskou, en werd gekozen voor het 'Koningsdagconcert' van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, alsmede voor een optreden tijdens hun recente staatsbezoek aan Canada in 2015.

GwynethAls harpist, zowel klassiek als experimenteel, heeft Gwyneth Wentink opgetreden op 's werelds meest prestigieuze podia als Carnegie Hall en Lincoln Center in New York, de Royal Albert Hall en de Royal Opera Hall in Londen en het Konzerthaus in Berlijn. Veel van de toonaangevende componisten hebben werken geschreven voor Gwyneth, waaronder Theo Loevendie, Marius Flothuis en Terry Riley. Gwyneth is solo-harpiste van het Orchestre Revolutionaire et Romantique en de English Baroque Soloists o.l.v.  Sir John Eliot Gardiner. Geprezen om haar veelzijdigheid, introduceerde Gwyneth de harp in de klassieke Indiase muziek en speelt zij regelmatig met grootheden als Pt Hariprasad Chaurasia. Gwyneth heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding toegekend aan musici in Nederland, de Israel Harp Competition en de Young Concert Artists Auditions in New York.

d5f2d374b2In de rol van artistiek directeur van TodaysArt tot september 2016 was Gwyneth verantwoordelijk voor de ontwikkeling en artistieke visie van een interdisciplinair kunstplatform voor internationaal talent, gevestigde makers en pioniers, en op zoek naar nieuwe mogelijkheden en expressievormen. TodaysArt heeft een indrukwekkend profiel opgebouwd door het presenteren en produceren van werken die zijn ontwikkeld door middel van directe en intensieve relaties met een aantal van de toonaangevende kunstenaars van over de hele wereld. Gwyneth was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en artistieke visie van een internationaal kunstplatform met 207 voorstellingen, 30.000 bezoekers en een integraal symposium voor innovatie en educatie voor hun Nederlandse festival in 2015.

Meer over Gwyneth Wentink kunt u vinden op: http://www.gwynethwentink.nl/

 

Startdatum 15-aug-2018 12:15
Einddatum 15-aug-2018 13:15