Mytisch met Muziek

Mytisch met Muziek

Onder voorbehoud!

Mythisch met Muziek.

Vanaf de eerste ontmoeting tussen de fluitiste en verhalenverteller was duidelijk dat twee werelden op een unieke manier aansluiting hadden gevonden.

heleen de witte 2Zij, Heleen de Witte, heeft na ruim 30 jaar als (orkest)fluitiste veel ervaring met alle facetten van de wereld van muziek.

 

 

kampvuurvertellingen 6 van 47Hij, Paul Groos, heeft als professioneel verhalenverteller en docent Klassieke Talen een nauwe band met mythen, legenden en andere verhalen.

 

Rob 1Samen met pianist Rob van Heck vormen zij een ensemble dat u tijdens hun muzikale voorstellingen rondleidt door de mythologie.

 

Veel bekende (en minder bekende) muziekstukken zijn geïnspireerd op verhalen die al eeuwenlang verteld worden. Andere composities beschrijven levendig het decor waarin een vertelling zich afspeelt. Mythisch met Muziek brengt de muziek terug naar zijn oorsprong en combineert deze met het aanvankelijke verhaal. Zo blijkt het welbekende ‘Reigen seliger Geisten’ het verhaal van Orpheus in de onderwereld te beschrijven. Maar, er is veel meer…

Een spannend en harmonieus geheel is het resultaat. Bekende muziek wordt in een nieuw daglicht geplaatst en oude muziek wordt nieuw leven ingeblazen. Tegelijkertijd krijgen de verhalen een extra dimensie door de muziek erbij te laten horen. Kortom, de muziek versterkt het verhaal en het verhaal versterkt de muziek. Dit gebeurt echter zonder afbreuk te doen aan de sfeer van een concert en de kracht van een vertelling.

Voor meer informatie: https://mythischmetmuziek.nl/

Het Programma voor 1 juli:

“Ziel van het Water.”

Zonder water is er geen leven. Daarom kent elke cultuur verhalen over water. Water als element dat verbindt, waarover je kunt reizen naar onbekende vertes, maar ook als onoverbrugbare scheiding. Water als bron van leven en als bron van gevaar, waar stormen woeden. Water met onbekende en mysterieuze diepten, maar ook glashelder water met een weerspiegelend oppervlak. Componisten hebben zich laten inspireren door het kabbelen, ruisen, klotsen en golven en laten het water in hun muziek horen. Mythisch met Muziek neemt u mee langs mythen, legenden en sprookjes die zich aan, op of onder water afspelen. U hoort hoe Marais het lot van Alcyone verklankt, hoe Wagner de Vliegende  Hollander verbeeldt en welke tonen Rimsky-Korsakov met Sinbad heeft verbonden. En natuurlijk de legende én Reineckes sonate over Undine, een wezen van het water. Luister en drijf mee met de muziek en de verhalen.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 30-juni-2021 12:15
Einddatum 30-juni-2021 13:15