Jan Gruithuijzen presenteert: Alix Rodenburg en Anastasia Eggerricx

Jan Gruithuijzen presenteert: Alix Rodenburg  en Anastasia Eggerricx

Onder voorbehoud!

Anastassia Eggericx is 12 jaar en woont in Jemappes bij Bergen in België.

Als 3,5 jarige begon ze met pianospelen. Momenteel studeert ze aan de Tchaikovsky muziekschool te Brussel bij Luba Aroutiounian.

7007f90e 4ab6 4817 af7d 7c0bf1f76692 originalIn 2017 behaalde ze zowel de tweede prijs als de publieksprijs in de A categorie van het Rotary Breughel Concours te Brussel.

En in 2018 kreeg ze de eerste prijs tijdens het Pianoconcours van Luik en de derde prijs van het international concours 'Merci Maestro' .

Ze treedt regelmatig op als soliste of met ensembles.

Alix Rodenburg1.jpgAlix Rodenburg is 12 jaar en woont in Breda.

Zij begon met vioolspelen als 4 jarige bij Coosje Wijzenbeek en studeert bij haar op “de jong talentenafdeling” van het conservatorium van Amsterdam.

Ze speelt bij het strijkersensemble "De Fancy Fiddlers" en treedt daar zowel nationaal als internationaal mee op, ook als soliste.

In 2018 won ze de tweede prijs in de categorie lordens A tijdens het Vioolconcours te Utrecht. ·

Regelmatig repeteert ze met Jan Gruithuijzen en met hem trad ze op in het Chassé Theater en de Waalse Kerk te Breda. Ook waren ze samen te beluisteren in de Grote Kerk te Gorinchem in 2018.

De twaalfjarige nichtjes Anastassia Eggericx en Alix Rodenburg zijn twee jonge muzikale talenten die vandaag voor het eerst samen optreden.

JanJan Gruithuijzen, geboren in Eindhoven, begon zijn studie bij zijn vader en zette deze voort aan het Brabants Conservatorium bij Gérard van Bierk en slaagde Cum Laude.

In 1966 werd hem door de stad Eindhoven de aanmoedigingsprijs toegekend.

Op invitatie van de Franse regering studeerde hij enige jaren bij Jules Gentil te Parijs en won aldaar het concour s "licence de Concert" , het geen resulteerde in o.a. een tournee in de U.S.A. en een beurs van het "Com it é Albert Rous sel" .

Hij treedt regelmatig op als solist bij zowel binnen- als buitenlandse symfonieorkesten. Daarnaast is hij een internationaal veel gevraagde kamermuziekspeler . Als begeleider werkt hij regelmatig met gerenommeerde solisten.

Hij wordt veel gevraagd als begeleider van masterclasses, o.a. bij Elisabeth Schwarzkopf, Vladimir Slogar, Walter Boeykens en James Galway.

Hij speelt op vele internationale festivals als solist en als begeleider in onder meer Istanbul, Parijs, Berlijn, Milaan, Rome, Madrid en New York.

Samen met klarinettist Sjef Douwes maakte hij een CD opname: "Hommage à Henri" van Ton de

Leeuw. Deze CD werd met een Edison onderscheiden.Een tweede Edison verkreeg hij gezamenlijk voor een CD met o.a. Lars Wouters.

Hij werkte samen met d e klarinettist Walter Boeykens om op 16 CD's het gehele oeuvre voor klarinet en piano op te nemen.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 14-juli-2021 12:15
Einddatum 14-juli-2021 13:15