Felix Justin piano en Charlotte Houberg sopraan

Felix Justin piano en Charlotte Houberg sopraan

Felix Justin treedt regelmatig op als lid van het Samsakta Duo dat hij samen met de tenor Satriya Krisna (Indonesië) vormt. Zij wonnen meerdere prijzen op de International Student Lied Duo Competition in 2017. In 2015 werd Felix laureaat van de Vlaamse Vrienden van Cultuurprijs voor een solo-optreden in Tilburg. Hij had ook de eer gekozen te worden als enige muzikant die zou optreden tijdens het officiële bezoek van Hunne Koninklijke Hoogheid Koningin Maxima der Nederlanden en Koningin Mathilda uit België, aan de stad Utrecht in 2016.

Felix 01 443x295Sinds 2010 treedt Felix uitgebreid op binnen Indonesië en internationaal in geselecteerde belangrijke zalen zoals Gedung Kesenian Jakarta (Indonesië), Concertgebouw, TivoliVredenburg, De Doelen (Nederland), Kolarac Hall (Servië) en de Nederlandse Ambassade (Japan).

Zijn warme, vriendelijke en energieke karakter heeft hem tot een veelgevraagd kamermusicus gemaakt. Hij werkt regelmatig samen met zangers, saxofonisten, koren en andere instrumentalisten. Felix heeft het voorrecht gekregen om samen te werken met de uitstekende musici op het gebied van Lied interpretatie (Rudolf Jansen, Hans Eijsackers, Maurice Lammerts van Bueren, Jan Paul Grijpink), operabegeleiding (Henny Diemer) en hedendaagse muziek (Johan van der Linden).

Felix Justin 1 KopieDe vrijheid om te spreken, te communiceren en de schoonheid van de kunst te verkennen via de piano is de grootste passie van Felix. Voor hem is piano niet alleen een instrument, maar ook zijn metgezel waarmee hij zijn verhalen kan vertellen en delen met de mensen over de hele wereld. Daarnaast is hij ook erg enthousiast over het begeleiden van jonge muzikanten op de weg van het muziekplezier en het inzetten op de ontwikkeling van hun talenten op basis van hun unieke persoonlijkheid. Momenteel is Felix de pianodocent in CKV Almere en pianoles Rhenen.

Charlotte Houberg KopieCharlotte Houberg heeft, nadat ze haar conservatoriumstudie CUM LAUDE heeft afgesloten, in 2016 haar debuut gemaakt bij de Nederlandse Opera & Ballet als Eerste Heks bij de wereldpremière van The Theater of the World van Louis Andriessen, o.l.v. Reinbert de Leeuw met het ASKO|Schönberg ensemble in de Walt Disney Concert Hall van Los Angeles en in Carré Amsterdam.  

Ze zong de rollen van L’Amour (Cadmus et Hermione - Lully), Zerlina (Don Giovanni - Mozart), Bess (Porgy & Bess - Gershwin), Frasquita (Carmen – Bizet). Ze heeft met het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. chefdirigent Lahav Shani in 2017 een Russische programma gezongen, wat ze ook met piano vertolkte in de kleine zaal van het Concertgebouw en in het Vondelpark Openluchttheater. In 2018 heeft ze de rol van Elize gezongen in een arrangement op Tschaikovsky’s Zwanenmeer bij Holland Opera. Met deze opera gaan ze in 2020 op tournee gaan door Nederland.  

 Charlotte heeft een tournee door Nederland gemaakt met Sinfonia Rotterdam: een finaleprijs die ze won tijdens het SJMN Concours 2011. Ze zong solo met het Gelders orkest, Zuid-Holland Symfonie Orkest, CREA orkest, Maestro Jules Orkest en Philips Symfonie Orkest. In Amman, Jordanië, heeft ze o.l.v. Vincent de Kort Miroir de Peine van H. Andriessen in het Romeins Amfitheater laten horen met het Amman Orchestra. 

imageZe is veelgevraagd voor kamerconcerten en heeft verschillende liedrecitals gegeven in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ, Stedelijk Museum Amsterdam, Grote Kerk Naarden, Hermitage Amsterdam en de Stadsschouwburg Utrecht. Naast opera en lied is ze ook een veelgevraagde soliste voor oratoria. Zo zong ze in 2018 met dirigent Boudewijn Jansen en Concertgebouw Kamerorkest het Weihnachtsoratorium. En zal ze eind 2020 met hem en de Händelvereniging de Messiah van Handel laten horen. 

Charlotte heeft masterclasses gevolgd van o.a. Rudolf Jansen, Meinard Kraak, Cynthia Hofmann, Henk Neven, Hans Eijsacker, Claudia Visca, Angelika Kirschschlager, Claron McFadden, Ed Spanjaard, Michelle Breedt en Nelly Miricioiu.

Charlotte was te gast bij het tv-programma ‘De Tiende van Tijl” en “Proefkonijnen”. Ook was ze op de tv te zien tijdens het Grachtenfestival 2013 voor NTR Podium Live. Ze was meerdere malen te gast op NPO Radio4. 

Evenement Eigenschappen

Startdatum 25-aug-2021 12:15
Einddatum 25-aug-2021 13:15