Duo Mong

Duo Mong

Aliya Iskhakova is een pianiste uit Rusland die de Tataarse natie vertegenwoordigt. Zij werd geboren in een niet-muzikaal gezin, maar toonde al op zeer jonge leeftijd grote belangstelling voor muziek. Op 7-jarige leeftijd begon Aliya pianolessen te nemen aan muziekscholen in Kazan. Vanaf het begin gaf zij blijk van uitstekende muzikale capaciteiten. In 2006 werd Aliya toegelaten tot de muziekschool van Kazan, in de klas van de gerenommeerde lerares Era Sayfullina. Onder leiding van mevrouw Sayfullina wordt Aliya laureate van nationale en internationale wedstrijden in Kazan, Yoshkar-Ola en Sint-Petersburg. Ze ontvangt ook speciale beurzen van de regering van de Republiek Tatarstan als veelbelovend jong talent. In 2010 studeert Aliya cum laude af aan de universiteit en gaat ze naar het staatsconservatorium van Kazan. Hier studeert ze bij de beroemde Russische pianist en professor Evgeniy Mikhaylov, die bekend staat als een specialist in Russische muziek van de 20e eeuw en in het bijzonder van muziek van Alexandr Scriabin. In deze periode begint Aliya op te treden in concerten en festivals. In 2012 en 2014 wint ze internationale pianowedstrijden in Estland en Frankrijk. In 2015 studeert Aliya cum laude af aan het conservatorium van Kazan. Ze werd door de voorzitter van de examencommissie Alexandr Bonduryanski onderscheiden als "een volwassen artieste met een diep begrip van de muziek". Na het afronden van haar studie in Kazan verhuist Aliya naar Nederland. Hier behaalt ze 2 masterdiploma's aan Codarts en Amsterdams conservatorium onder leiding van Bart van de Roer en Naum Grubert.

Aliya Iskhakova

In 2015 wint Aliya de 2e prijs op het Young Pianist Foundation pianoconcours vernoemd naar Youri Egorov. Dit wordt een keerpunt in haar carrière. Ze begint concerten te geven in Nederland, België, Frankrijk en neemt deel aan internationale festivals zoals Storioni kamermuziekfestival, Holland festival, Grachtenfestival en anderen.

Opleiding

2006-2010 Kazan muziek college (Era Sayfullina, Nailya Sharifullina, Alexandra Ilukhina)

2010-2015 Kazan staatsconservatorium (Evgenii Mikhailov, Yuzefina Sokolskaya, Faina Starateleva, Olga Pyatnitskaya)

2015-2017 Codarts Hogeschool voor de Kunsten (Bart van de Roer)

2017-2019 Conservatorium van Amsterdam (Naum Grubert)

Prijzen

2007 Republikeins pianoconcours van Nazib Zhiganov (Rusland) - III prijs

2009 Internationaal piano- en kamermuziekconcours van Maria Yudina (Rusland) - II prijs Allrussisch pianoconcours (Rusland) - I prijs, speciale prijs voor de beste uitvoering van een romantisch stuk

2012 Internationaal muziekconcours "Viva music" (Rusland) - III prijs Internationaal muziekconcours "Baltic stars" (Estland) - I prijs

2014 Internationaal pianoconcours "Alexandr Scriabin" (Frankrijk) - I prijs

2015 Internationaal muziekconcours "Sforzando" (Rusland) - III prijs YPF concours (Nederland) - II prijs

Yulia Gubaydullina werd geboren in Kazan, Rusland. Yulia is half Russisch en half Tataar. Ze heeft een sterke band met deze twee culturen en daarom neemt ze muziek van Russische en Tataarse componisten op in haar repertoire.

yulia GubaydullinaYulia begon al op zevenjarige leeftijd viool te spelen aan de Kazan Special Muziek School met Adilya Ibusheva (1994-2005). In 2005-2010 studeerde ze af aan het Kazan State Conservatorium met eer, waarbij ze studeerde met Vadim Afanasiev. In 2018 verhuisde Yulia naar Nederland, waar ze haar opleiding voortzette. In 2020 behaalde zij haar masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium (HKU) bij Hebe Mensinga.

Yulia begon haar professionele carrière in 2009 in het orkest van Tatar State Academic Opera en Ballet Theater. Als lid van het orkest nam ze deel aan diverse internationale tournees en festivals. Hierbij heeft ze waardevolle ervaring opgedaan waaronder het samenwerken met andere muzikanten en dirigenten als Renat Salavatov, Michail Pletnev, Marco Boemi en vele anderen. In Nederland speelde Yulia in het Orkest van het Oosten en het Geldres Orkest.

In 2018 creëerde Yulia samen met Aliya Iskhakova een kamermuziekgroep "Duo Mong". Duo Mong introduceert Tataarse cultuur en promoot de prachtige muziek van Tataarse componisten. Naast Tataarse muziek heeft Duo Mong een breed repertoire aan muziek van zowel Europese en Russische componisten.

Naast het uitvoeren geeft Yulia ook vioolles, aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Haar ervaring omvat het werken in het conservatorium van Kazan op de afdeling kamermuziek in 2012-2018, een stage in De Utrechtse Muziekschool en prive les.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 03-aug-2022 12:15
Einddatum 03-aug-2022 12:15